Eğitim Sitesi

Boyutuna Göre En Küçük Yumurtayı Hangi Kuş Yumurtlar?

Ana Sayfa > İlginç Bilimsel Bilgiler > Boyutuna Göre En Küçük Yumurtayı Hangi Kuş Yumurtlar?

Boyutuna Göre En Küçük Yumurtayı Hangi Kuş Yumurtlar?

Boyutuna Göre En Küçük Yumurtayı Hangi Kuş Yumurtlar?

Devekuşu.

 

Bir devekuşu yumurtası tek başına doğadaki en büyük hücre olmasına rağmen, annesinin ağırlığının % 1,5′inden hafiftir. Karşılaştırmak gerekirse, bir çalıkuşunun yumurtası kendi ağırlığının % 13′üne denktir,

 

Kuşun boyutuyla karşılaştırdığımızda en büyük yumurta, benekli küçük kivininkidir. Bu kuşun yumurtası, kendi ağırlı ğının % 26′sına denk gelir: Bu da bir kadının 6 yaşındaki bir çocuğu doğurmasına denktir.

 

Devekuşu yumurtasının ağırlığı 24 tavuk yumurtasının ağırlığına eşittir; az kaynamış hale 45 dakikada gelir. Kraliçe Victoria kahvaltısında bu yumurtalardan bir tane yiyip onu şu ana kadar yediği en iyi yemek olarak ilan etmişti.

 

Herhangi bir hayvan tarafından yumurtlanmış en büyük yumurta (dinozorlar da dahil) Madagaskar’da yaşayan fil ku şuna aitti; bu kuşun soyu 1700 yılında tükendi. Fil kuşunun yumurtası devekuşu yumurtasının 10 katı büyüklüğündeydi, 9 litre hacmindeydi ve 180 tavuk yumurtasına denkti.

 

Fil kuşunun (Aepyornis maximus), Sinbad’ın 1001 Gece Masalları‘nda savaştığı yırtıcı anka kuşu efsanesinin temelini oluşturduğu düşünülür.

add

tag deve kuşu devekuşları devekuşu Boyutuna göre en küçük yumurtayı hangi kuş yumurtlar? devekuşu yumurtası ilginç bilgiler merak edilenler

Boyutuna Göre En Küçük Yumurtayı Hangi Kuş Yumurtlar? Hakkında Yorum Yazın...

  

Boyutuna Göre En Küçük Yumurtayı Hangi Kuş Yumurtlar? Hakkında Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Yeni Eklenen İlginç Bilimsel Bilgiler

Boyutuna Göre En Küçük Yumurtayı Hangi Kuş Yumurtlar?