Hükümetin, öğretmenlere her eğitim-öğretim yılının başlangıcında ödenen hazırlık ödeneğini, 2006 yılına göre 25 YTL artırarak 450 YTL olarak belirlemesi eğitimcileri kızdırdı
Hükümetin, her eğitim-öğretim yılının başlangıcında öğretmenlere verilen hazırlık ödeneğini 25 YTL artırarak 450 YTL olarak belirlemesi eğitimciler tarafından "dalga geçmek" olarak yorumlandı. Hükümet, 2007 Yılı Bütçe Kanunu'na koyduğu hükümle öğretmenlere her eğitim-öğretim yılının başlangıcında verilen hazırlık ödeneğini, 2007-2008 eğitim-öğretim yılı için 450 YTL olarak belirledi. Geçmiş yıllardan farklı olarak Bakanlar Kurulu kararı alınmaksızın yürürlüğe girecek 450 YTL'lik hazırlık ödeneği, geçen yıl 425 YTL'ydi. 2006 yılına göre ödenek yüzde 5.8 oranında zamlanmış oldu.
"ÖĞRETMENLE DALGA GEÇİLMEKTEDİR"
Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, ödenek miktarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, öğretmenin bu parayla yeni bir eğitim yılına hazırlanabilmesinin, ihtiyaçlarını tamamlayabilmesinin mümkün olmadığını kaydetti. Avcı, "25 YTL zam yapmak, öğretmenlerle dalga geçmektir" dedi. Avcı, yalnızca öğretmenlere verilen eğitime hazırlık ödeneğinin eğitim kurumlarında görev yapan tüm eğitim çalışanlarına ödenmesini gerektiğini de belirtirken, şöyle dedi:
"Eğitim kurumlarında kimsenin üvey evlat muamelesi görmesini istemiyoruz. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz öğretmenlerimize açlık sınırında bir ücret reva görülmektedir. Yılda bir kez ve devede kulak misali verilen eğitim-öğretim hazırlık ödeneğinin enflasyonun altında bir oranda zamlanarak ‘bayram müjdesi' gibi kamuoyuna yansıtılmasını doğru bulmuyoruz. Eğitime hazırlık ödeneği, yılda iki kez olmak üzere tüm eğitim çalışanlarına 500+500 YTL olarak ödenmelidir."
ANKA
tarihli haber
Dersimiz.com Haber
ebubekir Eğitim için alınan eğitime harcanmazsa insan sıkıntı çeker.
Yazılan son 1 yorum gösteriliyor.
İçerikle ilgili 1 yorum yazılmış.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku
Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar
Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili maddede değişiklik yaptı. Yeni yönetmelik 13 Ağustos tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
* Yapılan değişikliğe göre, anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleDevamını Oku