Milli Eğitim Bakanlığı, gelecek öğretim yılında okutulacak Tarih, Fizik, Kimya,Biyoloji, Yabancı Dil derslerini 11 üniversitede görevli 25 akademisyenle birlikte hazırladı.
Yenilenen İlköğretim programlarının da akademisyenlerle birlikte yeniden ele alınması kararlaştırıldı. Milli Eğitim ve YÖK ilk kez bu kadar geniş kapsamlı bir işbirliği yaptı.
MİLLİ Eğitim Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında ilk kez kapsamlı bir işbirliği yapıldı ve gelecek öğretim yılından itibaren okutulacak lise 9. sınıf ders kitapları programları değiştirildi. Daha önce değiştirilen İlköğretim programlarının da yine üniversitelerle işbirliği yapılarak yenilenmesi kararlaştırıldı.
Tarih, Fizik, Kimya, Biyoloji, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce ve Fransızca) derslerinin 9. sınıflarına ait öğretim programlarında yapılan köklü değişiklik, Talim ve Terbiye Kurulu'nun da onayından geçti. 10, 11 ve 12. sınıflara ait öğretim programlarında yapılacak değişikliklerin de bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlandı. Böylece 2008-2009 öğretim yılından itibaren bu derslerin öğretim programlarının uygulanmasına 9. sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak başlanacak.
11 ÜNİVERSİTEDEN 25 AKADEMİSYEN
"Öğretim programlarını yenileme çalışmalarına başlarken olabildiğince çoklu, çeşitli üniversite ve akademisyen katkısı almaya çalışıldığını belirten Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof.Dr. İrfan Erdoğan, Abant, Ankara, Bahçeşehir, Gazi, Hacettepe, İstanbul, Kırıkkale, ODTÜ, Pamukkale, Yeditepe, 9 Eylül üniversitelerinden 25 akademisyonenin çalışmalara katıldığını söyledi. Yeni program hazırlıklarında 15'i profesör, 4'ü doçent, 6 yardımcı doçent görev yaptı.
SON SÖZ ÖĞRETMENİN
Program taslaklarının akademisyenlerin katkılarıyla hazırlanmasından sonra değişik illerde branş öğretmenleriyle toplantı yapıldı. Kurul Başkanı İrfan Erdoğan, ilk kez uygulanan çalışma yöntemini şöyle anlattı:
"Toplantılarda mevcut öğretim programları hakkında uygulayıcıların görüşleri ile taslak öğretim programlarının karşılaştırılmasını istedik. Ortaya çıkan bilimsel, mantıklı, kabul edilebilir görüş ve öneriler dikkate alınarak bunların öğretim programlarına yansıtılması sağlandı. 20 yılı aşkın bir süredir ortaöğretimin fizik, yabancı dil gibi bir çok alanında programlar yenilenmemişti. Çalıştıkları alanda uzmanlığı kabul görmüş olan akademisyenlerle eksik olan yenileştirme çalışmalarını yaptık."
İLKÖĞRETİMDE DE YAPILACAK
Yenilenen ilköğretim programını da akademisyenlerle birlikte gözden geçireceklerini belirten Kurul Başkanı Erdoğan, "Aklın ve bilimin ışığında tespit ettiğimiz sorunlara neşter atacağız. Programları geliştirme ve daha sonra da revizyon çalışmaları esnasında kimin, nasıl katkı sağlayabileceğini öğrenmiş olduk. Talim ve Terbiye Kurulunda uzmanlıklarından yeterince yararlanılamayan kadrolarımızın katkılarıyla çalışacağız. Öncelikle Türkçe, Teknoloji ve Tasarım, Matematik gibi derslerin programlarını yeniden gözden geçireceğiz" dedi.
Saygı ÖZTÜRK
tarihli haber
Dersimiz.com Haber
KAYGISIZ Taslak programların MEB tarafından yayınlanması ve öğretmenlerden, öğrencilerden velilerden görüş alınması çok güzel.İlk defa yapılıyor. Şimdi taslak programları inceleyerek eleştirilerimizi, eksiklikleri sunabiliriz.
halgul simyacı değerli öğretmenim.lise9.sınıf kimya dersi günlük hayatımızdaki kimyayı genel olarak kavratmak.üst sınıflarda göreceği konular hakkında temel oluşturmak amacı ile hazırlanmış.ilk dört ünite beşinci üniteye hazırlık olup matematik işlemlerden kaçınıp örnekleri belirgin güncel ve öğrencinin dersin işlenişinde aktif olduğu şekilde verilmesi gerekiyor.çok detaylandırmayın etkinlikleri mutlaka yapın.üst sınıfta kimya almayan öğrenciler çevresindeki değişimlere bilimsel bakması amaçlanmış.örneğin deterjan,sabun temizleme özelliği çimentonun nasıl donduğunu bilmesi isteniyor başarılar dilerim.
HAFTADA 2 ŞER SAAT İLE FİZİK KİMYA OLURMU BEYLER,FEN BAŞARISI OLURMU,FEN BÖLÜMÜ OLURMU?(BİZİM 5 SAATTE KAVRATMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ DERSİ İKİ SAATE DÜŞÜRDÜLER)
ASİ AVUKATLIK GİBİ MESLEKLER SÖZEL BÖLÜMEMİ GEÇECEK.GEÇERSE ÇOK İYİ OLUR ÇÜNKÜ AVUKATLIK GİBİ MESLEKLERİN HİÇ BİR ALKASI YOK EŞİTAĞIRLIKLA BUNUN NEDENİ İSE BU MESLEKLER EZBER İSTEYEN MESLEKLERDİR.İNŞALLAH SÖZEL BÖLÜME GEÇER...
clerk yh fen bölümü 10. sınıf öğrencileri hangi dersleri görüyo lütfen bi yardımcı olunn....
semih gerçekten bıktık bu sistemden lütfen sabit bir şekilde değiştirin
Simyacı 16 YILLIK KİMYA ÖĞRETMENİYİM MİDEME KRAPLAR GİRİYOR,SİNİRLERİM BOZULUYOR NE ZAMAN YENİ MÜFREDATA GÖRE YAZILAN KİMYA 9.SINIF DERS KİTABINI İNCELESEM.5 ÜNİTE BİRİ HANYADAN BİRİ KONYADAN
İdda ediyorum ünite içindeki konular karmakarışık ,
lütfen bir meslektaşın 9. sınıf konularını nasıl anlatacağını birkaç cümleyle bari anlatırsa gerçekten COK MAKBULE GEÇECEK
hikmet Lise 9. sınıf YENİ KİMYA MÜFREDATINI hazırlayanların kimya öğretimiyle uzaktan yakından hiçbir alakasının olmadığını düşünüyorum. son sınıf fen öğrencilerin bile yeni müfredatı sizlerden bin kat daha iyi hazırlarlardı.YAZIK...
lüle yaw madem değişiklik yapıyosun ben kimya öğretmenyim soygazların bağ yapabildiğini koy kitaba avrupada 1960 lı yılrdanberi biliniyo olayların neden niçinini araşrırmalarını sağla konu çıkartmanın anklamı ne bizim çocukları ız gerizekalımı da anlamıcakalr ilerde vasızsız doktor mühendis eczacı yetiştirmek için ii bi program tebrik ederrim
gencer98 Yeni uygulamaya konulan fizik müfredatının okullarımızın, toplumumuzun gerçeklerinden uzak tamamen masa başında düşünülmüş ve uygulamaya başlanmış olduğunu düşünüyorum.ayrıca akademik olarak tüm fizik camiasında yeteri kadar tartışılmadığı,paylaşılmadığı kanaatindeyim.Bu nedenle yeniden değiştirilmeye aday görüyorum.
Arkadaşlar biriniz bana söyleyin allah aşkına
*Manyetik alan ile ilgili bir beste şarkı duydunuz mu?Etkinlik olarak kitapta var:(
*9.sınıf ikinci ünite Enerji olur mu?kuvveti,yerdeğiştirmeyi,hareketi,gücü anlatmadan enerji anlatılır mı?
*Enerji konusu ile ilgili şapka etkinliğini yaparken 30-40kişilik sınıf ne hale gelir düşünülmez mi?
*Bu müfredatı hazırlayanlar 9.sınıfta fizik dersinin haftada 2 saat olduğunu bilmiyor lar mı?
Daha çok söylenecek var ama…
hepinize kolay gelsin…..:(
sizleri çok seviyoruz sitenizi çok sevdik ..........
ama ,,,,,,,,,,
reşat buşanlı 9. ve 10. sınıflarda alan seçimi yapılacak diye konular çok yüzeysel geçiliyor bütün yük 11.ve 12. sınıflara kalmış lise 4 seneye çıktı diye ders saatleri de azaltılmış fizik konularına 3 saat nasıl yetecek zaten öğrencilerin yetersiz anlatımdan dolayı fizik başarıları yerlerde sürünüyor
fulya 9 sınıfın kimyası cok zor ya lise 3 konularını görüyoruz lütfen birileri bu müfradetı degiştirsin ya
yasemin yaw vallaha 9 sınıf dersleri çok iyiymiş ama mat çok kötü onda biraz bozugumm yani genelde herkesin takıldıgı bir ders mat oluyor ama site çok güzel olmuş tebrik ediyorum herkese kolay gelsin
elif müfredatların akademisyenlerle hazırlandığı belli oluyor.Çünkü akademik çalışma niteliğinde.Karşılarında lise öğrencileri olduğunu unutmışlar. Biz kimya öğretmenlerine amerikayı yeniden keşfettiriyorlar.10.sınıflar da Yıllardır anlattığımız,öğrencilerimizin de anladığı konu sıralamasını bir tarafa bıraktık,doktora tezi hazırlar gibi fizik bilgileriyle donanmış bir atom konusu anlatmaya çalışıyoruz.Daha doğrusu önce kendimiz anlamaya çalışıyoruz.Tanecikler arası etkileşimleri anlatmak için yapmadığımız şaklabanlık kalmadı. Üstelik hafta da sadece 2 ders saatimiz var. Bence bakanlık akademisyenlere değil bizlere sormalıydı.Önümüzdeki yıl 10. sınıf müfredatının değiştirileceğini umutla bekliyorum.
Yazılan son 15 yorum gösteriliyor.
İçerikle ilgili 15 yorum yazılmış.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku
Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar
Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili maddede değişiklik yaptı. Yeni yönetmelik 13 Ağustos tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
* Yapılan değişikliğe göre, anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleDevamını Oku