Eğitim Sitesi

Liselerde yeni bir döneme doğru

Liselerde yeni bir döneme doğru

Liselerde yeni bir döneme doğru MEB çalıştayında ortaöğretim komisyonu, liselerin 2 dönem yerine 4 dönem olmasını ve "ara karne" uygulaması getirilmesini teklif etti.

ARA KARNE UYGULAMASI

Milliyet'in haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) "haftalık ders çizelgelerinin yeniden düzenlenmesi" amacıyla gerçekleştirilen çalıştay bünyesindeki ilköğretim komisyonunda, 4. ve 8. sınıflar arasında zorunlu okutulan din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin bir saat azaltılmasına karşı çıkıldı. Komisyonun nihai raporunda, "din dersi süresinin bir saat kısaltılması" ve "ders süresinin aynı kalması" şeklinde iki görüşe yer verildi. Ortaöğretim komisyonu, liselerin 2 dönem yerine 4 dönem olmasını ve "ara karne" uygulaması getirilmesini teklif etti.



Dün sona eren çalıştayda, ilköğretim ve ortaöğretim komisyonlarınca hazırlanan ve "tavsiye kararlarını" içeren nihai raporlar, en kısa sürede Talim ve Terbiye Kurulu'na (TTK) sunulacak. Tavsiye kararları, ancak TTK kararları ile yürürlüğe girebilecek.



2 ARA TATİL

Ortaöğretim kurumlarıyla ilgili alınan radikal tavsiye kararlarından bazıları şöyle:

Bir öğretim yılı 4 dönem olarak düzenlenmeli.

Birinci dönem ara karne ve ikinci dönem ara karne sonrası birer hafta tatil, iki dönem arasında ise 2 haftalık yarı yıl tatili olarak uygulama yapılmalı.

TTK, kararı kabul ederse, 45 günlük birinci dönem sonrası öğrenciler ara karne alıp bir hafta tatil, daha sonra yine 45 gün çalışıp iki haftalık tatil yapacak.



4 HAFTA TATİL

Üçüncü dönemde yine 45 gün sonra ara karne alıp bir hafta tatil yapacak olan öğrenciler, sene içerisinde 4 hafta tatil yapmış olacak. Dördüncü döneme kadar 3 ara karne alacak olan öğrenciler, sene sonunda bir karne daha alıp yaz tatiline çıkacak.



Öğrencilerin alan değiştirmesi teklifi yapıldı. Ortaöğretim kurumlarıyla ilgili alınan ve nihai rapora yansıyan radikal tavsiye kararları şöyle:

* 11. sınıfın sonuna kadar öğrenciler alanlarını değiştirebilmeli.

* Ders çeşidi en fazla 12 olmalı.

* Ders saati süresi tüm ortaöğretim kurumları için 40 dakika olmalı.

* Ortaöğretim kurumlarında bir eğitim-öğretim yılı süresi en az 180 iş günü olmalı. Mevcut sistemde 185 gün uygulanıyor.

tag

tarihli haber

  

yasin çok iyi yapmışLar bizim için çok iyi oLacak

Yazılan son 1 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 1 yorum yazılmış.

Son Eklenen Eğitim Haberleri

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?

Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim Akademi Devamını Oku

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı

Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kari Devamını Oku

Okula uyum haftası yarın başlıyor

Okula uyum haftası yarın başlıyor

3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor. Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku

2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi

2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak. Millî Eğitim Devamını Oku

Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar

Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar

Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili maddede değişiklik yaptı. Yeni yönetmelik 13 Ağustos tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. * Yapılan değişikliğe göre, anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerle Devamını Oku

Liselerde yeni bir döneme doğru

Eğitim Haberleri Ana Sayfa