Milli Eğitim Bakanı Dinçer, milyonlarca öğrenci ve ailesini ilgilendiren üniversiteye giriş sistemini açıkladı.TOEFL modeli sınav 2014'te başlıyor.
Üç ay arayla yılda dört sınav yapılacak. En yüksek puan esas alınacak. Yeni uygulama 2014'te devreye girecek.
YENİ SİSTEM 2014'TE BAŞLAYACAK
Akşam Gazetesi'nden Çiğdem Toker'e konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, YGS yerine, yılda dört sınava girme hakkı tanıyacak yeni sistemin 2014'te başlatılacağını açıkladı.
STRESTEN KURTARACAĞIZ
Dinçer, 'olgunlaşma sınavı' mantığıyla TOEFL'a benzettiği yeni sistemde; üç ay arayla yapılacak dört sınavdan en yüksek puanın esas alınacağını söyledi. Hazırlık talimatını yedi ay önce verdiğini; ÖSYM ile birlikte çalıştıklarını belirten Dinçer, 'Çocuklarımızı stresten kurtaracağız' diyerek şöyle devam etti;
SELF DİSİPLİN ZORDUR
- Neden hemen değil de 2014?
Asıl konu, soru bankası hazırlamak. Çünkü yeni sistemde sorular kamuoyuyla paylaşılmayacak. Elde yeterli soru olmazsa, sonraki dönemde girecek çocuğa haksızlık edilir. Sınavları ancak soru bankası oluşturduktan sonra yapabiliriz. Yoksa teknolojik altyapı kolay. İkinci sebep, TOEFL da yapar: Her sınavda, değerlendirmeye tabi tutulmayan deneme amaçlı sorular sorulması gerekiyor. Biz, bunu yapacağız.
- Dershaneler kalkıyor mu?
Böyle yorumlanmasının sebebi var. Doğru, bu sistem dersane sistemini zayıflatır. Diyelim ki çocuk, üniversite sınavını kazanamadı. Ebeveyn olarak düşünün. Bir yıl boyunca boş oturması, öbür sınavı da kazanamayacağı anlamına gelir. Self disiplin zordur. Dolayısıyla veli dersaneye göndererek hem meşgul etmek hem de sınavı kazanmasını istiyor.
- Dört kez yapılınca dershane ihtiyacı azalıyor?
Elbette. Çocuk hazirandaki sınavı başaramadıysa, elindeki ders notlarıyla üç ay sonra yeniden sınava gireceğini biliyorsa, dershaneye yazılmasına belki hiç gerek kalmayacak.
Merve Bu ne demek oluyor ya ?
Bu eğer 2014-2015 yilini etkiliyorsa ogrencileri madur etmekten baska bir ise yaramaz. Ögrencilere sinav sisteminin nasil olmasi gerektigi sorulmadan surekli degisirdiginiz bu sistem daha kotu olmaya basliyor. Özellikle klasik yapacaginiz sinav tamamiyle okuyacak kisilerin vicdanina kalmis bir sey olacak. Yazdiklarimizi yeterli bulan kisiler olacak bulmayan kisiler olacak. Ne yani kitapta yazilani ezberlememiz mi gerekecek ?
kusura bakmayin ama her sene degisen sistemle ogrencilerden olaganustu bir basari beklemeyin.
dilara umarım stresten kurtuluruz.
revsan güzel sanatlarda yetenek sınavında ygs taban puan kalkacakmı
ihsan azadi umarım daha güzel bir sistem olur
Berfin Bizim hayatımız zaten sadece bi sınava bağlı oluyor on iki yıl boyunca okuyoruz sadece iki saat buçuk saat için mi her yıl bi kaç soru zaten yanlış çıkıyor soruları vermediğiniz zaman ya puanımız giderse madem soru kalmamış başka çözüm yolları arayın lütfen
pınar bence çok saçma olmuş bu sistem.
yunus bu sene için mi geçerli olacak yoksa seneyemii
Aylin Bu sistem ne zaman geçerliliğe girecek 2014-2015 için mi yoksa 2015-2016 için mi geçerli anlamadım
Offff Ne yani 2014 e girer girmez mi değişecek bu sistem anlamadım
merve ben bu işten ne anladım ha ygs ha beşli sınav sistemi. ne farkeder anlamıyorum bu sınav çok iyi oldu diyanlerede yuh derim
Taha Salim Yıldırım SelamAleyküm ben lise 2. sınıf öğrencisiyim. Şimdi Ben Ne yapacam bişe anlamadım biri yardım edebilir mi :D Ben 2016 da Liseyi Bitiriyorum Bitirdikten sonra mı girecem sınava okul zamanı mı
mahmut 4 sınav yerine lise ortalamalarıyla almak daha iyi olur
onur ya bu açık lise öğrencilerini ne denli ilgilendirir bilen varmı
tuğba şahin bazı bölümlerde taban puan kalkacak denmiş acaba güzel sanatlar fakültesi sadece yetenek sınavıyla mı alacak bilgisi olan varsa cvp yazabilir mi?
songül ben ygs ye yeni katılıyom hedefim küçük yani iki yıllık bölüm olarak acil ve ilk yardım yada anestezi sayısaldanmı eşit ağırlıktanmı girecem bilgisi olan varmı
dilan okullarda doğru dürüst ders işlenmiyor.ayda dört defa okula gidiyoruz.bunlardan sekiz gün hafta sonu tatili,resmi tatiller,öğretmenlerin canları istediği zaman izin kağıdı almaları ve daha bir sürü abuk sabık mazeretler.bide dershaneler kalksın diyorsunuz.neye dayanarak diyorsunuz merak ettim.
murat abi milli eğitimde ki sistemi düzeltin adam gibi eğitim verilsin okullarda millette dersanelerde perişan olmasın. Önce bi şu okullarda ki yaşlı başlı sadece oturup ay doldurup maaş almaktan başka birşey yapmayan kadrolular emekli edilsin gençlerin önü açılsın böylece eğitimde düzelir dersaneye de ihtiyaç kalmaz bizde hakkıyla okuruz.
Özkan Ben lise mezunuyum şuan da üniversitede okuyorum fakat polislik sınavı için tekrar tekrar giriyorum ygs"ye e bu sistem uygulanırsa bizim polislik için ve ya diğer özel yetenek sınavları için şansımız kalmayacak mı?
murat süpeeeeeeer sistem
Azad Ayrıca hep lise egitimine devam edenler hakkında yürütülüyor bu calısma mezun ögrenciler ne yapacak yıllardır sınavlarla bogusmaktan hayatı gecen insanlar ne yapacak alt yapısı iyi olmayan meslek cıkıslı mezun ne yapacak dershane olmadan asıl bunlara bir cözüm ve hak tanınmalı.
ece güzel sistem ama dershanelerin kalkmaması lazım
hanife yıldız tamam bunu yapmanız çok iyi olmuş en azından bizi sınav stresinden kurtarıyosunuz sağolun.Ama dershanelerin kaldırılması konusunda size katılamayacağım çünkü sınavlar temeli dershanelerden başlıyor dershanede yapılan denemeler, okulda geri kaldığımız derslerin dershanede telafi ediyoruz ayrıca liseyi bitirmiş bir öğrenci istediği bölümü kazanamıyınca birsonraki sene için hazırlanmak istiyor hazırlanabilmeside dershaneye bağlı bence bu konuyu tekrar gözden geçirin.
kaan bence çok güzelbi sistem
Kaan bingöl bu sistem gerçekten mükemmel :D
ADEMCAN OTHAN 23 MART 2014 " DE YAPILACAK OLAN YGS SINAVINDA GEÇERLİMİ ARKADAŞLAR ?
ÇOK İYİ OLMUŞ YA ALLAH RAZI OLSUN DİNÇERDEN :)
Önceki Yorumları GösterYorumlar Yükleniyor...
İçerikle ilgili 78 yorum yazılmış.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku
Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar
Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili maddede değişiklik yaptı. Yeni yönetmelik 13 Ağustos tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
* Yapılan değişikliğe göre, anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleDevamını Oku