Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitim yöneticilerine yaptığı video konferansta eğitimle ilgili sorunları ve projeleri anlattı.
"Kıyafet yönetmeliği değişiyor mu?", "okullarda kıyafet serbestliği geliyor mu?", "kravat zorunluluğu kalkıyor mu?" ve "kayıt dönemi bağış alınacak mı?" bu sorular birinci ağızdan cevap buldu. Bakan Dinçer kılık kıyafet yönetmeliğini değiştiremediklerini açıkladı.
Yoğunluktan dolayı kılık kıyafet yönetmeliğini değiştiremediklerini belirten Bakan Ömer Dinçer , "Genel anlamıyla kılık kıyafet yönetmeliğine uymayı size tavsiye ediyorken, özel anlamıyla çocuklarımızın yaptığı ufak tefek kaçamaklara göz yummanızın iyi bir durum olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.
"Biz kılık kıyafet yönetmeliğini değiştiremedik. Üzerinde çalışmaya imkan ve fırsatımız olmadı" diyen Bakan Dinçer, "Önümüzdeki okul açılışından itibaren hiçbir çocuğumuzu kılık kıyafeti sebebiylye aşağılamayınız. Onları geri göndermeyiniz. Saçı uzun diye hiçbir çocuğu okuldan uzaklaştırmayınız. Öğretmenlerinin ve öğrencilerinin yanında onların saçını keserek rencide etmeyiniz. Bazen farklı bir şey giysinler. Belki gerekirse özel gün olarak yapabilirsiniz. Genel anlamıyla kılık kıyafet yönetmeliğine uymayı size tavsiye ediyorken, özel anlamıyla çocuklarımızın yaptığı ufak tefek kaçamaklara, benzer husulara göz yummanızın siz büyükler için daha iyi bir durum olduğunu ifade etmek istiyorum"
"BAĞIŞI DEĞİL KAYIT ZAMANI BAĞIŞ ALINMASINI YASAKLADIM"
"Okullara bağış alınmasını yasaklamadım" diyen Dinçer eğitim yöneticilerine şöyle seslendi: "Kayıt zamanı bağış alınmasına yasakladım. Okullara kayıt zamanı bağış alınmasının doğru olmadığı kanaatindeyim. Kayıt zamanı bağış alan okul yöneticilerine hesap sorcağımı bilmenizi istiyorum"
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku
Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar
Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili maddede değişiklik yaptı. Yeni yönetmelik 13 Ağustos tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
* Yapılan değişikliğe göre, anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleDevamını Oku