Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, devlet okullarında uygulamaya konulan FATİH Projesi, kitap, tablet bilgisayar ve süt dağıtımı gibi imkânlardan özel okul öğrencilerinin faydalanamadığını belirterek TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Nabi Avcı'dan yardım talep etti. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Nabi Avcı, ÖZDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akcan ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti.
Kabulde konuşan Başkan Ahmet Akça, devlet okullarında hayata geçirilen FATİH Projesi, kitap, tablet bilgisayar ve süt dağıtımı gibi imkânlardan özel okul öğrencilerinin faydalandırılmadığını söyledi. Bu durumun özel öğretim alanındaki müteşebbislerin şevkini kırdığını belirten Akça, dışarıdan temin edilebilecek akıllı tahta ve tablet bilgisayarların, Milli Eğitim Bakanlığı'nın çocuklar için hazırladığı ders içerikleri ve sanal kütüphaneleri çalıştırmama riski bulunduğunu ve bu durumun yaklaşık 500 bin civarında olan özel okuldaki öğrencileri yeni imkânlardan mahrum bırakabileceğinden endişe ettiklerini dile getirdi.
Akça, ''Devlet, bir yandan özel dershanelerin okula dönüşmesini ve özel okullaşmayı teşvik ederken, öte yandan bu sorunların olması müteşebbislerin şevkini kırmaktadır'' dedi.
Komisyon Başkanı Nabi Avcı ise kabulde yaptığı konuşmada, özel okulların sistem içindeki önemini vurguladı. Özel okullardaki boş kontenjanlara devletin burslu öğrencileri yerleştirmesi gerektiğini anlatan Avcı, ''Devlet olarak bugüne kadar hep eğitim arzının finanse edildi. Oysa aslolan talebin finansmanıdır. Özel girişimin önünü açarak, seçimi velilere bırakmak gerekmektedir'' ifadesini kullandı.
Henüz Yorum Yazılmamış. İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku
Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar
Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili maddede değişiklik yaptı. Yeni yönetmelik 13 Ağustos tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
* Yapılan değişikliğe göre, anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleDevamını Oku