Kur'an-ı Kerim ve Peygamberin hayatı, seçmeli ders olarak ortaöğretim okullarının müfredatına girdi. Kız öğrenciler derslere başörtüsüyle katılabilecekler.Öğrenciler isterlerse bu dersleri haftada iki saat olmak üzere alabilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı ortaöğretim kurumlarının haftalık ders çizelgesini yayımladı. Yeni çizelgeye göre liselerin seçmeli dersler listesine Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri eklendi. Bakanlık ayrıca Sosyal Etkinlik ile Proje Hazırlama derslerinin haftalık ders saati sayılarını da birer saat artırdı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bu kapsamlı çalışmayı beraber yürüttü. Kurulda tüm lise türlerinde 9. sınıfa ait seçmeli derslerine Kuran-ı Kerim ve Siyer dersi eklendi. Kurulun hazırladığı rapora göre, Kur'an-ı Kerim dersi haftada 2 saat, Hz. Muhammed'in Hayatı dersi 2 saat ve Temel Dini Bilgiler dersi 1 veya 2 saat verilecek. Öğrenciler, Sosyal Etkinlik ve Proje Hazırlama derslerini de haftada 1 ya da 2 saat alacak. Bu dersler için öncelikle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmenlerinden ve imam hatip liselerindeki öğretmenlerden yararlanılacak. Bunlarla ihtiyacın giderilememesi halinde ise ilahiyat fakültesi mezunu ve pedagojik formasyonu olan kişilerden yararlanılacak.
Alevilik de seçmeli ders oldu
Alevilik, Hristiyanlık ve diğer farklı inançlar ve dinler seçimlik ders olarak "Temel Dini Bilgiler" dersinde okutulacak. Kur'an-ı Kerim dersinde imam hatip okullarında okuyan kız öğrenciler sadece ders sırasında olmak üzere isterlerse başörtülü okuyabilecek. Ayrıca İmam hatip okulları dışındaki okullarda da yine bu derse mahsus olmak üzere başörtülü ders yapılabilecek.
Henüz Yorum Yazılmamış. İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku
Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar
Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili maddede değişiklik yaptı. Yeni yönetmelik 13 Ağustos tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
* Yapılan değişikliğe göre, anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleDevamını Oku