Sözlü yerine, öğrencilerin arkadaşları ile uyumu, okul içindeki davranış, derse katılım, ilgi ve becerilerini kapsayan performans notu verilecek.
Vatan gazetesinden Kıvanç El'in haberine göre, okullardan gelen "sözlü ne olacak?" soruları artınca Bakanlık yönetmeliğin uygulanmasına ilişkin bir genelge hazırladı. Genelgede "sözlü" notu yerine "performans çalışması" yapılacağı belirtildi.
Sözlü notunun kalkması iyi oldu
MEB Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük imzasıyla yayınlanan genelgede, "E-okul" sisteminden notlarla ilgili bölümün yeniden düzenlendiği ifade edildi.
Genelgede, "Yönetmelik hükümleri doğrultusunda revize edilerek yazılı sınav notu için 6 alan, performans çalışmaları için 3 alan, uygulama notları için 3 alan, proje için 1 alan olacak şekilde düzenlenmiş, sözlü ve ödev alanları kaldırılmıştır" denildi. Eğitim-Sen eski Genel Başkanı, eğitimci Aladdin Dinçer, sözlü notlarının kalmasının önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Öğrenciler, kendi özgün üretimleri olmaktan çok çevresel destekleri ödev ve performans çalışması hazırlardı. Yenisinde de böyle olmamalı, öğrenciler kendi özgün yaratıcı çabaları ile bir şeyler yapabilmeli. Okul içi ve dışı eğitsel etkinlikler değerlendirilip, işlev görür hale getirilmeli. Derste 'hadi gel bu soruyu çöz' diye sözlüye kaldırmaya, son dönemde artık zaten itibar edilmemeye başlanmıştı ama vardı. Bunun kalkması önemli. Çocuğun kendisini ifade etmesi, soru sormasını, sorgulanmasını eleştirebilmesini olanaklı kılacak bir yöntem geliştirilmesi gerekiyor. Bu olmazsa sadece performans çalışması da yeterli olmayabilir. Kes kopyala yapıştır biçiminde yürüyordu sistem bunların da kontrol altına alınması gerekiyor."
Henüz Yorum Yazılmamış. İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku
Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar
Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili maddede değişiklik yaptı. Yeni yönetmelik 13 Ağustos tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
* Yapılan değişikliğe göre, anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleDevamını Oku