Eğitim Sitesi

Fen Bilimleri(Fen Ve Teknoloji) Dersine Nasıl Çalışmalıyız?

Ana Sayfa > Rehberlik Yazıları > Fen Bilimleri(Fen Ve Teknoloji) Dersine Nasıl Çalışmalıyız?

Fen Bilimleri(Fen Ve Teknoloji) Dersine Nasıl Çalışmalıyız?

Fen Bilimleri(Fen Ve Teknoloji) Dersine Nasıl Çalışmalıyız?

Fen Bilimleri Dersine Nasıl Çalışmalıyız?

 

Sevgili Öğrenciler ,

Biliyorum ki fen bilimleri dersi sizin için sıkıcı ve zor bir ders. Bu ön yargı ile derse girmeniz sizin yenik başlamanıza sebep oluyor. Fen dersinde başarılı olmak için ilk şart inanmak yani kendi kendinize ben bu dersi yapabilirim anlayabilirim diyebilmek.

 

İkinci olarak dersi dikkatli ve sorgulayıcı bir şekilde dinlemek.  Aklınıza yatmayan noktaları o anda sorarak eksik bir yer bırakmazsanız daha kalıcı bir öğrenme yapmış olursunuz. Eve gittiğinizde okulda öğrendiklerinizi tekrar edip unutma faktörünü ortadan kaldırın güzel öğrencilerim.

 

En önemlisi ise fen dersinin vazgeçilmezi olan test ve etkinlikler. Her konu ile ilgili muhakkak evde test çözülmeli ve yapılamayanlar öğretmene sorulmalıdır. Soru çözümüne, kolaydan zora doğru ve özellikle çözümü yapılmış sorulardan başlamanız daha yararlı olacaktır. Çözemediğiniz soruların örneklerini inceleme imkanınız olacaktır. Ayrıca geçmiş yıllardaki lise giriş sınavlarında çıkmış soruları çözmek size, çıkabilecek soru tipleri hakkında fikir verecektir. Fen bilgisi sınavlarında sorular yorum ağırlıklı olduğundan dikkat ön plana çıkmaktadır. Bu nedenle dikkatsizlikten yanlış yapma oranı oldukça fazladır. Burada dikkat edilecek şey sorunun açıklama ve esas vurgulanan kısmının çok iyi okunmasıdır. Özellikle altı çizili olan kelimeler dikkatle tekrar okunmalıdır.

 

Formülleri ezberlemektense, formülü sık sık kullanarak, o bölümle ilgili bol örnek sorular çözerek hafızada kalıcılığı sağlanmalıdır.

 

Çalışma kitabı etkinlikleri ve laboratuvarda yapılan deneyler görsel, işitsel öğrenmeye olanak sağladığı için daha rahat ve kalıcı öğrenmenize zemin hazırlayacaktır.

 

Ders çalışırken başarılı olmanız için odanızın fiziki şartlarını ders çalışmayla uygun hale getirin. Dikkatinizi dağıtabilecek; müzik, tv, bilgisayar, oyuncak, poster ve telefon gibi etmenleri çalışma ortamınızdan uzak tutun. Hedefe koşarken gücünüzü, motivasyon seviyenizi yüksek tutup hızınızı en uygun şekilde ayarlayın.

 

Fen bilimleri dersi geniş içeriği ile hem diğer derslerle hem de günlük hayatla yakından ilişkilidir. Bu anlamda fen ve teknoloji dersine çalışırken ders esnasında dikkatli olmak, günlük hayatta olan olayları neden-sonuç ilişkisi içersinde inceleyebilmek bir adım daha ilerde olmamıza ve hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı olacaktır.

 

Fen ve Teknoloji dersinde 'merak' duygusu çok önemlidir. Çünkü merak etmek araştırma yapmak için ilk adımdır. Bu nedenle;

 

Merak + Araştırma + Çalışma = Başarı'dır

 

Başarılı bir hayatınız olması dileğiyle.

 

Pınar ÜNAL

Fen ve Teknoloji Öğretmeni

add

tag Fen Bilimleri Fen ve Teknoloji nasıl ders çalışmalıyız fen dersine nasıl hazırlanmlıyız fen dersinde başarı rehberlik yazıları

Fen Bilimleri(Fen Ve Teknoloji) Dersine Nasıl Çalışmalıyız? Hakkında Yorum Yazın...

  

Fen Bilimleri(Fen Ve Teknoloji) Dersine Nasıl Çalışmalıyız? Hakkında Yorumlar

Bucu Kıratlı Çok güzel ve anlamlı bir yazı olmuş. Bu yazıyı yapan her kimse teşekkür ederim kendisine. Çünkü bana yardımı oldu. :-) :-) :-) 2017-09-24

Isimsiz insan Çok güzel çok tesekkurler 2017-09-20

Yazılan son 2 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 2 yorum yazılmış.

Yeni Eklenen Rehberlik Yazıları

Fen Bilimleri(Fen Ve Teknoloji) Dersine Nasıl Çalışmalıyız?