Güncel Dil ve Anlatım terimleri sözlüğümüzde Maupassant Tarzı Hikâye terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Maupassant Tarzı Hikâye nedir? Maupassant Tarzı Hikâye ne demek? Maupassant Tarzı Hikâye hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Maupassant Tarzı Hikâye Terimi Hakkında Bilgiler
Dil ve Anlatım Terimi Olarak Maupassant Tarzı Hikâye:
Bir olayı serim, düğüm, çözüm planıyla anlatan ve sonucu bağlayan hikâye.
Edebiyat Terimi Olarak Maupassant Tarzı Hikâye:
Vaka (olay) hikâyesi. Hayatı etkileyen veya seyrini değiştiren, kahramanların üzerinde derin izler bırakan bir olay etrafında gelişen bu hikâyelerde, olay, gelişim evreleriyle; kişi, zaman, çevre bağlantısı içinde irdelenir. Yazar bir plana bağlı kalır. Önemli, olağanüstü ya da olağan dışı bir olay üzerine tutulmuş bir büyüteç olan ve ilk önemli örneklerine Poe'da rastlanılan bu teknik, Fransız yazar Guy de Maupassant tarafından yaygınlaştırılmış ve onun ismiyle anılır olmuştur.
Benzer Dil ve Anlatım Terimleri
Mekân: Roman, hikâye, masal gibi eserlerde olayların yaşandığı yer (sahne)dir.
Metin: Belirli bir anlam ve anlatım bütünlüğü taşıyan, okumaya konu edilen basılı ve yazılı her şey.
Müşahit Anlatıcı: Hikâye ve roman gibi sanat eserlerinde olay içinde yer alan mekânı, şahısları ve yaşananları kamera tarafsızlığı ile izleyen, onların geçmişi ve ruh hâlleri hakkında bilgi vermeden yaptıklarını gözler önüne seren anlatıcı.
Mimik: Bir duygu veya düşüncenin kaş, göz, yüz hareketleriyle anlatılması.
Olay Halkası: Olay örgüsünde kendi başına bir anlamı olan ve aynı zamanda bütün içinde bir anlam taşıyan olay (epizot).
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Dil ve Anlatım Terimleri Sözlüğü