Doğru düşündüğüne inanan, yanlış fikirlerle savaşmak zorunda kalır.
atasözünün açıklaması ve anlamı:
Bilimsel verilerle ispatlanamayan sonuçların doğruluğu kişiden kişiye değişebilir. Ortada bilimsel veri olmadığında işin içine kişilerin görüş ve düşünceleri girer.
Her insanın görüş ve düşünceleri aynı değildir. Herkes aynı duygu ve düşünceleri taşımak zorunda değildir. Bazı konularda ortak bir fikirde buluşulurken bazı konularda da doğal olarak farklı fikirler ortaya çıkabilmektedir.
Örneğin "İki tane ikinin toplamı kaç eder?" sorusuna hesaplama bilen herkes dört cevabını verir, bu cevabın doğruluğu tartışılamaz.
Ancak en güzel renk, en iyi araba, en sevilen çiçek, en kolay ders vb. sorulara herkesin aynı cevabı vermesi mümkün değildir.
İnsanların kendi görüş ve düşünceleri ışığında kabul ettiği doğruların aksini iddia eden kişilerin düşünceleri o kişiye göre doğal olarak yanlış olur. dersimiz.com
İnsanların inandığı doğruları başkalarına kabul ettirmesi kolay değildir. Bu nedenle, doğru olduğuna inanılan bir fikir savunulurken, yanlış anlamalar veya yanılgılarla mücadele etmek, yanlış bir inanç veya fikri savunanları ikna etmek ve doğruyu açıklamak için çaba harcamak gerekir.
Farklılıklara rağmen, birbirimizin fikirlerine karşı saygılı olmak ve tartışma ortamında açık fikirli olmak, farklılıklar arasında köprüler kurmaya, ortak bir doğruda buluşmaya yardımcı olabilir.
Sonraki Atasözü: Teyze anne yarısıdır.
Önceki Atasözü: Kırlangıç gelip geçici, serçe burada kalıcı.