Adrenalin Nedir? Adrenalin Hakkında Kısaca Bilgi

Adrenalin Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Adrenalin:
Böbrek üstü bezinden salgılanan hormon. Kan damarlarını daraltır ve tansiyonu artırır.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Adrenalin:
Böbrek üstü bezi ve sinir uçlarından, korku, heyecan, coşku gibi durumlarda salgılanan, kalp atışlarını hızlandıran ve glikojenin glikoza parçalanmasını sağlayan hormon.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Adrenalin:
Böbreküstü bezlerinin iç kısımları tarafından salgılanan bir hormondur. Tabiatta bu hormonun görevi, organizmayı acil harekete hazırlamaktır ve etkisini, nabzın atışı, kanın iç organlar ve deriden kaslara sevk edilmesi, karaciğerdeki glikojenin glikoza değişmesi ve böylelikle acil bir enerji kaynağı sağlanması şeklinde gösterir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Adrenalin:
1. Böbrek üstü bezinden salgılanan bir hormondur. Stres, korku gibi durumlarda beyin uyarısı ile kana yüksek miktarda salgılanarak tansiyonun yükselmesine, kalp ve solunum sayısında artışa neden olan bir hormondur.

2. Hekimlikte damarları daraltma, bronşları açma, kanamaları kesme vb. amaçlarla kullanılan, kan şekerinin yükselmesine yol açan böbrek üstü bezlerinin salgısı.

 

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Adrenalin:
Böbreküstü bezlerinin iç kısımları tarafından salgılanan bir hormondur. Bu hormonun görevi, organizmayı acil harekete hazırlamaktır ve etkisini, nabzın atışı, kanın iç organlar ve deriden kaslara sevk edilmesi, karaciğerdeki glikojenin glikoza değişmesi ve böylelikle acil bir enerji kaynağı sağlanması şeklinde gösterir.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Azotlu Organik Baz: Nükleotitlerde 5 çeşit azotlu organik baz bulunabilir. Bunlar • Adenin(A) • Guanin(G) • Sitozin(C) • Timin(T) • Urasil(U) Azotlu organik bazla

G2: Hücre döngüsünde, S fazı ve mitozun başlangıcı arasındaki boşluk.

Difüzyon: 1. Molekül ya da iyonların, çok yoğun oldukları ortamdan, daha az yoğun oldukları ortama doğru yaptıkları geçiş hareketi. 2. Eriyebilir madde molek

Ekosistem Mühendisi: Mevcut habitatları değiştiren ya da yeni habitatlar yaratan yapılar inşa eden.

Bağışıklık: Bir organizmada, mikroorganizmalara ve bunların oluşturduğu maddelere karşı oluşturulan normal olmayan şartlara karşı koymayı sağlayan, doğal yada son

Peristaltik Hareket: Yemek borusu ve bağırsaklarda besinin ilerlemesini sağlayan düzenli kasılıp gevşeme hareketi.