Amino Asit Nedir? Amino Asit Hakkında Kısaca Bilgi

Amino Asit Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Amino Asit:
1. Proteinlerin yapı taşıdır. Bir amino asit, amino grubu (-NH2) ile bir karboksil grubu (-COOH) taşıyan bileşiklerdir. Çok sayıda amino asit peptid bağları ile bağlanarak proteinleri oluşturur.

2. Hücrelerimizi oluşturan proteinlerin yapıtaşı olan "canlı" moleküller. 20 ayrı türü vardır. Vücudumuzdaki proteinlerin hangi amino asitlerden oluşacağını genlerimiz belirler.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Amino asit:
Proteinlerin yapı taşıdır. Bir amino asit, amino grubu (NH2) ile bir karboksil grubu (COOH) taşıyan bileşiklerdir. Çok sayıda amino asit birleşerek proteinleri oluşturur.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Amino Asit:
Amino asitler proteinlerin yapı taşlarıdır. Bazı amino asitler vcut tarafından yapılabilirken bazıları sadece yiyeceklerden alınabilir.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Gangliyon: Merkezi sinir sistemi dışında bulunan, sinir hücrelerinin gövdelerinden oluşan sinir düğümü.

İyon: Pozitif veya negatif yüklü bir atom.

Triplet Kod (Üçlü şifre): Bir peptid zincirinde bulunan amino asitlerin sırasını belirleyen ve DNA'daki genetik bilgi birimleri olan kodonların (şifre) üç nükleotid sırası.

Mürein: Bakterilerin hücre duvarında bulunan yapısal bir peptidoglikan.

Çomak hücreleri: 1. Gözün retina tabakasında bulunan, düşük ışık şiddetlerine duyarlı, siyah beyaz görmeyi sağlayan, çubuk şeklindeki reseptör hücreler. 2. Retinada

İstilacı Türler: Ekosistemde değişen çevre şartlarına bağlı olarak sayıları hızla artan ve besin ağına zarar veren türlere istilacı türler denir.