Anatomi Terimi Hakkında Bilgiler
1. Hücre, doku ve organların yapı, kimyasal bileşim ve işlevsel özelliklerinin mikroskobik yöntemlerle incelenmesini konu alan bilim dalı.
2. İnsan vücudunu oluşturan organ ve oluşumların normal şekil ve yapısını, yerini ve bunlar arasındaki komşuluk ilişkilerini inceleyen bilim dalıdır.
İnsan, hayvan ve bitkilerin yapısını ve organlarının birbiriyle olan ilgilerini inceleyen bilim.
Canlıların yapısını ve bu yapıyı meydana getiren organları inceleyen bilim dalı. Beden yapısı, gövde yapısı.
1- İnsan, hayvan ve bitkilerin yapısını ve organlarının birbiriyle olan ilgilerini inceleyen bilim.
2- Beden yapısı, gövde yapısı.
3- Bir şeyin oluşumunda göze çarpan özel yapı.
1- Beden yapısı, gövde yapısı. 2- Resim ve heykelde vücut yapısı.
1- İnsan, hayvan ve bitkilerin yapısını ve organlarının birbiriyle olan ilgilerini inceleyen bilim.
2- Beden yapısı, gövde yapısı.
İnsanın beden yapısı, gövde yapısı.
İnsan, hayvan ve bitkilerin yapılarını, dokularının, organların fonksiyonlarını, organ-doku ilişkilerini inceleyen bilim dalıdır.
Benzer Biyoloji Terimleri:
Gömlek Değişimi: Kertenkele ve yılanlarda pullu deri, büyümeyi engellediğinden zaman zaman yenilenir, buna deri (gömlek) değişimi denir.
Pirimidin: Nükleik asitlerdeki azotlu bazların iki tipinden birisi. Pirimidinlerin her biri -sitozin, timin ve urasil - özgül pürinlerle eşleşir.
Bağlı Genler: Genler kromozomlar üzerinde yerleşmiş küçük fiziksel birimlerdir. Bir kromozomun üzerinde birden fazla genin bulunması, yani karakterlere etki eden al
Kloroflorokarbon: Klorofloro karbon gazı atmosfere parfümlerden yayılır. Ozon tabakasındaki ozon ile reaksiyona girerek parçalanmasına neden olur. Böylece ozon tabakası
Polen: Tohumlu bitkilerin mikrospor kütlesi. (dölleyici erkek eleman)
Mineral: Organizmanın genellikle çok az oranda ihtiyaç duyduğu basit inorganik maddelerdir. Çeşitli organik maddelere bağlı olarak bulunabilecekleri gibi tuzla