Animasyon Terimi Hakkında Bilgiler
1- Çok sayıda resmin belli bir hızda ve düzende gösterilerek sürekli bir hareket izlenimi verilmesi.
2- Canlandırma.
Animasyon; grafiklerin belli bir senaryo doğrultusunda canlandırılması işlemidir. Hareket her zaman insanların ilgisini çeker ve eğlendirir fakat animasyon işlevi eğlendirmekten ibaret değildir. İçinde yoğun mesajlar taşıyabilir, tasarımı ilginç kılar ve özgün bir nitelik kazandırır. Animasyonun tüm bu görevleri yerine getirebilmesi kullanıldığı yere, miktara ve en önemlisi kalitesine bağlıdır. Teknik Bilgi Multimedya uygulamalarının içinde animasyonlar teknik olarak ikiye ayrılır.
Nesne animasyonu: Herhangi bir değişime uğrayan nesne ve yazıların ekran üzerinde hareketlenmeleri veya yer değiştirmeleridir.
Kare animasyonu: Nesnelere değişik karelerin birbirleri ardına oynatılmaları suretiyle hareket verilmesidir. Bu animasyonlar mevcut filmlerle oynama (kare boyama, morfoz vs.) veya yeni baştan film yapma yoluyla gerçekleştirilebilir. Kare animasyonları iki veya üç boyutlu olabilirler.
Seyahat eden veya konaklama tesislerinde kalan müşterilerin hoşça vakit geçirmesini sağlamak amacıyla yapılan tüm etkinlikler.
Benzer Müzik-Dans Terimleri:
Lamentabile: Acı çekercesine söyleyiş.
Allegro (İt.): 1- İtalyancada "Neşeli" anlamına gelen Allegro, parçanın "hızlı, neşeli, kıvrak, çabuk tempoda" okunacağını gösterir. Metronom'a göre, dakikada 120'de
Ninni: Çocukları uyutmak için söylenen müzikler.
Hüseyniaşiran: 1- Türk müziğinde dizeğin birinci çizgisindeki mi sesi.
2- Türk müziğinde bir makam.
Ölçü: Bir müzik parçasının eşit süreli bölümleridir. Bu eşit süreli bölümleri ayıran ve porteyi dikey olarak kesen çizgilerse ölçü çizgileridir. Ölçülerin ç
Kemençe: Yayla diz üzerinde çalınan, kemana benzeyen, 3 telli küçük bir çalgı türü.