Argümantasyon Nedir? Argümantasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Argümantasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Argümantasyon:
Bilimsel tartışma yöntemi.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Argümantasyon:
Argümantasyon, bir konu ya da problem durumunda farklı düşünen bireylerin iddialarını öne sürdüğü, problemi çözmek için çözüm önerilerini ortaya koyduğu, çürütücü ve sınırlayıcıların kullanıldığı dinamik bir süreçtir (Kuhn, 1992, 1993; Kuhn veUdell, 2003). Bu süreçte bireyin bilişsel, duyuşsal ve psiko-motor becerileri etkilidir (van Eemeren ve diğer., 1996).

Argümantasyon bir konu hakkındaki bir görüşü haklı ya da haksız çıkarma, basitçe görüşü desteklemek veya çürütmek değildir. Argümantasyon analitik bir bakış açısını ortaya koyma yoludur. Bakış açısını dinleyici tarafından kabul edilebilirliğini arttırma ya da azaltma sürecidir (van Eemeren ve diğer., 1996)

 

Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri:

Eğitim İhtiyacı: Bir işin yapılması için sahip olunması gereken nitelikler ile o işi yapması öngörülen kişinin niteliği arasındaki farklılık.

Yaradılış: 1. Beden ve ruh yapılışından gelen anıklıkların tümü. 2. Kişiliğin duygusal ve heyecansal yönleri. 3. Duygusal görevlerin ya da beden yapısına

Meşgul Olunan Zaman: Öğrencinin etkinlik ya da işe gerçekten ayırdığı zaman.

Çevre: 1. Bireyi etkileyen canlı ve cansız varlıklar ile bütün güç ve koşulların toplamı. 2. Organizmayı içten ya da dıştan uyaran şeylerin toplu adı.

Ahlak Gelişimi: Bireye özgü inançlar ve değerler sisteminin gelişmesi.

Amaç: 1. Eğitim alanında bir etkinliğe, bir eyleme ya da bir işe başlarken erişilmek istenilen, öğrenim sürecine bütünlük ve anlam kazandıran sonuç. 2. E