Arşiv Nedir? Arşiv Hakkında Kısaca Bilgi

Arşiv Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Arşiv:
Belgelerin ihtiyaç halinde kullanılmak üzere konulduğu yere denir.

 

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Arşiv:
Yayınlanmış veya yayınlanmamış tüm programlara ait veya program yapımı amacıyla kullanılabilecek, televizyon kanalı tarafından çekimi yapılmış ya da dış kaynaklardan elde edilmiş her türlü görüntüler bütünü.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Arşiv:
Geçmiş ile yaşanan çağ arasında bağlantı kurulan, gerçek veya tüzel kişilerin faaliyetleri sonucu oluşturdukları ya da sonradan kazandıkları hukuki, sosyal, idari değer ifade eden her türlü belge ve bilgilerin toplandığı yer.

 

Benzer Tarih Terimleri:

Kamulaştırma: Kamu hizmetlerinin yürütülebilmesi için gerek duyulan taşınmazlara el konulması ile sınırlıdır. Ulusallaştırmadan temel farkı da budur.

Ehl-İ Kitap: Müslümanlardan başka, İslamiyet'in onayladığı ve Allah tarafından bir peygamber aracılığıyla indirilmiş kutsal kitaplara (Zebur, Tevrat, İncil) inana

Jurnal: Bir kimseyle ilgili olarak, yetkililere gizlice verilen kötüleme yazısı ya da sözlü bilgidir. II. Abdülhamit Dönemi'nde çok kullanılan bir yöntem ol

Odeon: Antik Yunan'da, konserler verilen, şiirler okunan, oyunlar oynanan, genellikle dikdörtgen biçiminde, üzeri kapalı yapı.

Çamçak: 1-Ağaçtan oyularak yapılmış kulplu su kabı, çapçak. 2-Köpüklenerek akma.

Haçlı: Hıristiyanlık etrafında toplanan ordu (Haçlı Ordusu: Hıristiyanların Hıristiyanlık savaşı için kurdukları ordu).