Asit Yağmuru Nedir? Asit Yağmuru Hakkında Kısaca Bilgi

Asit Yağmuru Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Asit Yağmuru:
1. Kükürt oksitleri, azot oksitleri gibi hava kirleticilerinin havadaki su molekülleriyle birleşmesiyle oluşan asit yağışının yağmur hâlinde yeryüzüne inmesi.

2. Atmosfere insan faaliyetleri sonucunda verilen asit oluşturan öncül moleküllerin sonucunda normalden daha düşük pH'ya sahip yağışların olması.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Asit Yağmuru:
Yakıtlardan çıkan kükürt oksit ve azot oksit gazlarının havadaki su buharı ile birleşip asit oluşturarak yağmur suları ile yeryüzüne inmesi.

 

Coğrafya Terimi Olarak Asit Yağmuru:
1- Sanayi kuruluşları, ev ve iş yerleri ile ekzozlardan havaya yayılan azot ve sülfür oksitlerin yağışlarla yere düşmesi. Atmosferde karbondioksit ve ısıyı tutan diğer gazların düzeyinin yükselmesidir.

2- Çoğunlukla enerji üretimi ve endüstriyel etkinliklerden kaynaklanan kimyasalların uygun meteorolojik koşullar altında yeryüzüne ulaşmasıyla oluşan yağmurlara denir.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Asit Yağmuru:
Esas olarak sanayi tesislerinden, konutların ısıtılmasından ve otomobillerden kaynaklanan, sülfür ve azot oksitleri içeren su buharı emisyonlarının yol açtığı asit çökelmesi.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Besin Zinciri: 1. En son enerji kaynağı olan bitkiden enerjiyi ileten organizmaların dizisidir. Bu dizideki her fert kendisinden bir öncekini yer ve kendinden bir so

Aort: Sistemik dolaşıma kan götüren atardamarların ana gövde kısmı.

Kaliptra: Kökün ucunu yüksük gibi saran ve koruyan doku.

Sürgün: Bitkilerin toprak üstü kısımlarına sürgün denir.

Pirenoid: Bazı protozoonların kromatoforlarındaki nişasta içeren tanecikli yapılar.

Ozmotik basınç: Düşük yoğunluktaki bir çözeltiden yüksek yoğunluktaki bir çözeltiye ozmozla su ya da diğer bir çözücünün girmesi sırasında meydana gelen basınç.