Astronomi Nedir? Astronomi Hakkında Kısaca Bilgi

Astronomi Terimi Hakkında Bilgiler

Genel Türkçe Terimi Olarak Astronomi:
Gök bilimi.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Astronomi:
Uzay ve uzay cisimlerini, gök cisimlerinin özelliklerini ve birbirleriyle ilişkilerini inceleyen bilim dalı. Gök bilimi.

 

Tarih Terimi Olarak Astronomi:
Gökbilimi.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Astronomi:
Gök cisimlerinin konumlarını, hareketlerini, birbirlerine olan uzaklıkların ölçülmesini, bunların fizik ve kimya bakımından yapılarını anlatan bilim, gök bilimi.

 

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Astronomi:
1. Gök cisimlerinin özelliklerini, birbirleriyle ilişkilerini ve gök olaylarını inceleyen bilim dalına astronomi denir.

Astronomi sözcüğü eski Yunancadaki "astron" ve "nomos" sözcüklerinden türetilmiş, "yıldızların yasası" ya da " yıldız bilimi" anlamına gelmektedir. Astronomi bilimi, tarihsel olarak en önce gelişen temel bilimdir. İnsanların gökyüzündeki olayları anlayabilme, güneş tutulması gibi tekrarlayan olayları önceden tahmin edebilmesiyle doğan astronomi bilimi zamanla evrenin yapısını anlayabilme, evrenin nasıl bir geçmişe sahip olduğu ve nasıl bir geleceğe sahip olacağı konusundaki kuvvetli merak ile gelişimini sürdürmüştür.

2. Gök cisimlerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri konumlarının hesaplanması gibi konular yanında evrenin yapısı nasıl oluştuğu ve evrimin nasıl olduğu gibi konular ile ilgilenir. Ayrıca; Kökenleri, evrimleri, fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından gök cisimlerini inceler.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Astronomi:
Gök bilim.

 

Benzer Genel Türkçe Terimleri:

Lakerda: Palamut, torik ve bunun gibi balıklardan dilim dilim kesilerek yapılan salamura.

Suizan: Kötü zan besleme, kuşku. "O iyi biri, boş yere hakkında suizanda bulunma." "Tanımadığın insanla ilgili suizana kapılma."

Bozahane: Boza yapılan yer. boza: Arpa, darı, mısır, buğday vb. tahılların hamurunun ekşitilmesiyle yapılan koyuca, tatlı veya mayhoş içecek.

Divanhane: Geniş sofa, salon. Divan toplantısının yapıldığı daire. Eski Türk evlerinde bahçe veya avludan girilerek, ikinci kata çıkarken merdivenin açıldığı böl

Büyü: Doğa yasalarına aykırı sonuçlar elde etmek iddiasında olanların başvurdukları gizli işlem ve davranışlara verilen genel ad, sihir.

Sinsi: 1. Gizli ve kurnazca kötülük yapan. 2. Gizlilik ve kurnazlık belirten. 3. Gizlice başlayan, yavaş gelişen ve ağır sonuçlar doğurabilen (hastalı