Astronomi Nedir? Astronomi Hakkında Kısaca Bilgi

Astronomi Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Astronomi:
Gök cisimlerinin konumlarını, hareketlerini, birbirlerine olan uzaklıkların ölçülmesini, bunların fizik ve kimya bakımından yapılarını anlatan bilim, gök bilimi.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Astronomi:
Uzay ve uzay cisimlerini, gök cisimlerinin özelliklerini ve birbirleriyle ilişkilerini inceleyen bilim dalı. Gök bilimi.

 

Tarih Terimi Olarak Astronomi:
Gökbilimi.

 

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Astronomi:
1. Gök cisimlerinin özelliklerini, birbirleriyle ilişkilerini ve gök olaylarını inceleyen bilim dalına astronomi denir.

Astronomi sözcüğü eski Yunancadaki "astron" ve "nomos" sözcüklerinden türetilmiş, "yıldızların yasası" ya da " yıldız bilimi" anlamına gelmektedir. Astronomi bilimi, tarihsel olarak en önce gelişen temel bilimdir. İnsanların gökyüzündeki olayları anlayabilme, güneş tutulması gibi tekrarlayan olayları önceden tahmin edebilmesiyle doğan astronomi bilimi zamanla evrenin yapısını anlayabilme, evrenin nasıl bir geçmişe sahip olduğu ve nasıl bir geleceğe sahip olacağı konusundaki kuvvetli merak ile gelişimini sürdürmüştür.

2. Gök cisimlerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri konumlarının hesaplanması gibi konular yanında evrenin yapısı nasıl oluştuğu ve evrimin nasıl olduğu gibi konular ile ilgilenir. Ayrıca; Kökenleri, evrimleri, fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından gök cisimlerini inceler.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Astronomi:
Gök bilimi.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Astronomi:
Gök bilim.

 

Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:

Menzil: 1- At değiştirmek veya konaklamak için kervanların ve posta tatarlarının indikleri bina veya han. 2-Atılan bir merminin gittiği mesafe.

İstatistik: Bir sonuç çıkarmak için olguları yöntemli bir biçimde toplayıp sayı olarak belirtme işi, sayımlama.

Doğal Kaynaklar: Doğada kendiliğinden oluşmuş, insan aklı ve tekniğinin ürünü olmayan, meydana gelme aşamalarında insanın herhangi bir rolünün bulunmadığı bütün zengin

Sözlük: Bir sözcüğün yazılışını, okunuşunu, anlamını veya başka dillerdeki karşılığını öğrenmek için başvurulan kaynak.

Tabiiyet: 1. Bir şeye veya bir kimseye bağlı olma, bağımlılık, bağlılık. 2. Uyruk.

Yasal: Yasalara uygun, kanuni.