Astronomi Terimi Hakkında Bilgiler
Uzay ve uzay cisimlerini, gök cisimlerinin özelliklerini ve birbirleriyle ilişkilerini inceleyen bilim dalı. Gök bilimi.
Gökbilimi.
Gök cisimlerinin konumlarını, hareketlerini, birbirlerine olan uzaklıkların ölçülmesini, bunların fizik ve kimya bakımından yapılarını anlatan bilim, gök bilimi.
1. Gök cisimlerinin özelliklerini, birbirleriyle ilişkilerini ve gök olaylarını inceleyen bilim dalına astronomi denir.
Astronomi sözcüğü eski Yunancadaki "astron" ve "nomos" sözcüklerinden türetilmiş, "yıldızların yasası" ya da " yıldız bilimi" anlamına gelmektedir. Astronomi bilimi, tarihsel olarak en önce gelişen temel bilimdir. İnsanların gökyüzündeki olayları anlayabilme, güneş tutulması gibi tekrarlayan olayları önceden tahmin edebilmesiyle doğan astronomi bilimi zamanla evrenin yapısını anlayabilme, evrenin nasıl bir geçmişe sahip olduğu ve nasıl bir geleceğe sahip olacağı konusundaki kuvvetli merak ile gelişimini sürdürmüştür.
2. Gök cisimlerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri konumlarının hesaplanması gibi konular yanında evrenin yapısı nasıl oluştuğu ve evrimin nasıl olduğu gibi konular ile ilgilenir. Ayrıca; Kökenleri, evrimleri, fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından gök cisimlerini inceler.
Gök bilimi.
Gök bilim.
Benzer Fen Bilimleri Terimleri:
Katran: Petrolden elde edilen sıvı yağ kıvamında siyah bir madde.
Bivalent: Sentromeri henüz bağlı iki homolog kromozomun kardeş kromatitler oluşturmak üzere kendilerini eşlemesi sonucu oluşan grup.
Erime: Bir maddenin ısı alarak katı hâlden sıvı hâle geçmesidir.
Fibrin: Kanın pıhtılaşmasını sağlayan lifli, albümin cinsi bir protein.
Spor: 1- Bazı mantar ve bitkilerin yeni canlıları oluşturabilme yeteneğine sahip hücreleri.
2- Eşeysiz üreyen türlerde, küçük ve dayanıklı olan üreme hüc
RNA( Ribo Nükleik Asit ): Hücre sitoplazmasında bulunan,protein sentezinde rolü olan nükleik asit çeşidi.