Bağıl Nem Nedir? Bağıl Nem Hakkında Kısaca Bilgi

Bağıl Nem Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Bağıl Nem:
Bir metre küp hava içindeki su buharı niceliğinin (mutlak nem niceliği) aynı sıcaklıkta bu hacmin en çok yüklenebileceği (doymuş haldeki) su buharı niceliğine oranı.

 

Coğrafya Terimi Olarak Bağıl Nem:
Hava her zaman taşıyabileceği kadar nem yüklenmez. Genellikle havadaki su buharı miktarıyla doyma miktarı arasında bir fark bulunur. Bu farka doyma açığı (nem açığı) denir. Belli sıcaklıkta 1m³ havanın neme doyma oranına ise bağıl nem denir.

 

Kimya Terimi Olarak Bağıl Nem:
Havadaki su buharının kısmi basıncının, aynı sıcaklıkta havayı doyuran su buharının kısmi basıncına oranı.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Bağıl Nem:
Hava içinde bulunan su buharı basıncının, aynı şartlardaki havanın doymuş su buharının basıncına oranı.

 

Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri:

Küresel Kümeler: Gökadaların halelerinde bulunan, bir milyon ya da daha fazla sayıda yıldız barındıran, yoğun yıldız toplulukları.

Bolometrik Işınım Gücü: Işınım yapan bir cismin tüm yüzeyinden uzaya birim zamanda yaydığı ışınım enerjisi. Işınım gücü tüm dalgaboylarındaki ışınımı kapsıyorsa bolometrik ış

Karadelik: 1. Evrende bulunduğu sanılan en yoğun madde. Karadelikten kaçma hızı ışık hızından daha büyük olduğu için oradan ışık bile kurtulamaz. 2. Genellikl

Nova: Parlaklığı birden bire artan (on - onüç kadir) ve maksimuma ulaştıktan sonra parlaklığı yavaş yavaş azalan değişen yıldız.

Nötron Yıldızı: 1. Madde'nin, nötronları birbirine değecek kadar sıkışık olduğu, yalnızca 10-20 kilometre çapındaki küçük, ölü yıldız. 2. Neredeyse tümüyle nötronl

Zaman Denklemi: Gerçel güneş zamanı ile ortalama güneş zamanı arasındaki fark: E(t) = So - Sm. Burada So gerçel güneşin, Sm de ortalama güneşin saat açısıdır.