Bakteriyofaj Nedir? Bakteriyofaj Hakkında Kısaca Bilgi

Bakteriyofaj Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Bakteriyofaj:
Bakterileri enfekte ederek ölümlerine neden olabilen virüslere verilen genel ad. Faj olarak da isimlendirilirler. Bakterileri konakçı olarak kullanan virüsler.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Bakteriyofaj:
Bakterileri enfekte ederek ölümlerine neden olabilen virüslere verilen genel ad.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Bakteriyofaj:
Bakteriler üzerinde yaşayan ve onlar üzerinde hastalık sebebi olan virüslerdir.

 

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Bakteriyofaj:
Bakteriyi enfekte edebilen virüs, faj.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Morula: Emriyonal gelişmin başlangıcında meydana gelen, birbiriyle aynı büyüklük ve genetik özelliklere sahip blastomerlerin oluşturduğu hücre topluluğu.

Dekstrin: Nişastanın kısmen sindirilmesi sonucu oluşan küçük zincirli, çözünebilen polisakkarit. Çay şekeri cinsinden bir cins şeker.

Uç Meristem: Bitkilerin kök ve gövdelerinin en uçlarında bulunan, sürekli bölünerek bitkinin büyümesini sağlayan doku.Meristem dokusu.

Linoleik Asit: Besinle alınması gereken ve memeli hayvanların büyümesi için temel olan yapısında iki çift bağ bulunan 18 karbonlu doymamış yağ asidi.

Marsupialia: Keseliler. Memelilerin Metateria alt sınıfı. Karın bölgesinde bulunan bir kese ile tanınırlar. Çok erken doğan yavrular bir süre bu kesede taşınır.

Laterit: Sıcak, nemli iklimlerde oluşan, parlak kırmızı veya kahverengiye çalan kırmızı renkli, demir oksit ve alüminyum bakımından zengin toprak.