Benlik Nedir? Benlik Hakkında Kısaca Bilgi

Benlik Terimi Hakkında Bilgiler

Genel Türkçe Terimi Olarak Benlik:
Bir kimsenin öz varlığı, kendi kişiliğine önem verme.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Benlik:
İnsanın, kendi kişiliğine ilişkin kanıları, kendini tanıma ve değerlendirme biçimidir. Kişiliğin iki yönü vardır. Birinci yönü, dışa yansıyan, daha çok başkaları tarafından değerlendirilen ve davranışlarına yansıması ile de ölçülebilen yandır. İnsanın bu yönü nesneldir. Kişiliğin ikinci yönü ise dışarıya pek yansımayan yani bireyin kendini tanımladığı biçimidir. İşte kişiliğin, bu öznel yönü benliktir ve benlik ölçülerek değil, yorumlanarak anlaşılabilir.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Benlik:
Bir kimsenin öz varlığı, kişiliği, onu kendisi yapan şey, kendilik, şahsiyet.

 

Benzer Genel Türkçe Terimleri:

Palamut: Uskumrugillerden ortalama 1-2 kg gelen eti esmer, kılçıksız ve pulsuz balık.

İşlev: 1- Bir nesne veya bir kimsenin gördüğü iş, iş görme yetisi, görev, fonksiyon. 2- Bir yapının gerçekleştirilebileceği ve onu başka yapılardan ayırt

Rehin: Bir borcun ödeneceğine teminat olarak ödenince, geri alınmak şartıyla borçlunun alacaklıya verdiği değerli şey, tulu, ipotek.

Tabiat: 1. Doğa. 2. Doğal özellik. 3. Güzeli ayırma melekesi, zevk, beğeni. 4. İnsanın büyük abdest bozma kolaylığı veya zorluğu. 5. Huy, kara

Nedim: 1. Arkadaş, yakın dost. 2. Yüksek makamdaki kişileri hoş sözlerle, güzel fıkra ve hikâyelerle eğlendiren kimse.

Köle: 1. Savaşta tutsak alınan, yabancı ülkelerden zorla kaçırılıp özgürlükten yoksun bırakılan veya başkasından satın alınan erkek, kul, esir, abd. 2.