Beşeri Coğrafya Terimi Hakkında Bilgiler
Beşeri coğrafya, coğrafi çevrenin insan yaşamına etkisini, insanın mekanda yaptığı değişiklikleri inceleyen bir coğrafya anabilim dalıdır. Beşeri coğrafyanın alt dalları nüfus coğrafyası, yerleşme coğrafyası, siyasi coğrafya, tarihî coğrafya, kültürel coğrafya, tarım coğrafyası, sanayi coğrafyası, enerji coğrafyası, ulaşım coğrafyası, ticaret coğrafyası, turizm coğrafyası ve sağlık coğrafyasıdır.
Benzer Coğrafya Terimleri:
Karstik Şekiller: Yağışlar ve yer altı suları kırık ve çatlakların çok olduğu, eriyebilen taşların bulunduğu yerlerde, kimyasal aşınıma neden olurlar. Kimyasal aşınım s
Çizgisel Yerleşme: Deniz kıyısı, akarsu vadisi ve yol boyunca uzanan yerleşmeler çizgisel bir hat oluşturur. Bu tür yerleşme dokusuna çizgisel yerleşme denir.
Nükleer Reaktör: Bölünebilen bir maddenin denetimli fisyonu sırasında enerji üretimi ile bunun ısı hâlinde boşaltılmasını temin eden aygıtlar ve düzenekler sistemi.
İnsan Doğa Etkileşimi: İnsanın doğada yer aldığı dönemden itibaren doğanın insanı, özellikle son iki yüzyıldır da insanın doğayı etkilemesidir.
Beşeri Ortam: İnsanla ilgili yani insani faktörlerin göz önünde bulundurulduğu ortam ya da kriterdir.
Petrografi: Taş bilimi.