Besin Zinciri Nedir? Besin Zinciri Hakkında Kısaca Bilgi

Besin Zinciri Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Besin Zinciri:
1. Canlılar arasındaki beslenme ilişkilerinin, zincir şeklindeki gösterilişi.

2. Doğada canlıların birbiriyle beslenmesi ve enerjinin ayrıştırıcılara kadar geçmesiyle oluşan döngüye besin zinciri denir.

3. Bir ekosistemde, enerjinin temel kaynağı olan bitkilerden başlayarak her biri kendinden önce geleni yiyen ve kendisinden sonra gelenler tarafından yenen bir dizi organizmadan geçerek iletilmesi olayına besin zinciri denir.

 

Biyoloji Terimi Olarak Besin Zinciri:
1. En son enerji kaynağı olan bitkiden enerjiyi ileten organizmaların dizisidir. Bu dizideki her fert kendisinden bir öncekini yer ve kendinden bir sonraki tarafından yenir.

2. Besinlerdeki enerjinin üreticilerden otçullara ve onlardan etçillere kadar olan iletimine besin zinciri veya enerji aktarımı denir.

3. Bir besin ağının, av olan türler ile onları tüketen avcıların oluşturduğu genel basit bir sıralama şeklindeki bölümü.

4. Komünitede bir organizmanın bir sonraki organizma için besin oluşturduğu dizi.

 

Coğrafya Terimi Olarak Besin Zinciri:
Bitki, otçul hayvan ve etçil hayvan arasında besine dönüştürülen enerjinin organizmadan organizmaya geçişidir.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Besin Zinciri:
Yeşil bitkilerce üretilen organik maddelerin farklı canlı organizmalar aracılığı ile ekosistemde dolaşımına verilen isimdir. Besin zincirinin basamakları, üreticilerden tüketicilere doğru birbirine eklenerek ekosistemde madde ve enerji aktarımını sağlar.

 

Benzer Fen Bilimleri Terimleri:

Garaj: Otomobil, vagon gibi taşıtların konulduğu üstü örtülü yer.

Cendere: Sıvıların, (Pascal Prensibinden) uygulanan yüksek basınçları her doğrultuda ve aynen iletmelerinden yararlanılarak yapılan alet. Ağır yükleri kaldırma

Frekans: Bir saniyedeki titreşim sayısı.

Mutasyon: Canlılarda çevre şartlarıyla meydana gelen ve kalıtsal olan değişiklikler.

Klorofil: 1- Fotosentez olayında güneş enerjisini kimyasal enerjiye çeviren yeşil pigment maddesi. 2- Bitkilere ve alglere yeşil rengini veren ve güneş enerj

Vitellus: Yumurta sarısı, yedek besin.