Biyolojik Mücadele Nedir? Biyolojik Mücadele Hakkında Kısaca Bilgi

Biyolojik Mücadele Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Biyolojik Mücadele:
Bitki zararlılarının, doğadaki mevcut doğal düşmanları yardımıyla ekonomik zarar düzeyinin altında tutulması işlemine biyolojik mücadele denir. Biyolojik mücadelede hedef, ilaçlı mücadelede olduğu gibi zararlıları tümüyle yok etmek değildir.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Biyolojik Mücadele:
Parazitoit, predatör veya hastalık etmenleri, zararlı organizmalarla beslenerek veya onlara zarar vererek popülâsyonlarını düşürürler. İşte bu gibi etmenlerin, yapay yollarla şiddetlendirerek böcek savaşında kullanılmasına biyolojik mücadele denir.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Biyolojik Mücadele:
Zararlıların mücadelesinde, doğal düşmanların insanlar tarafından kullanılarak, zararlıların baskı altına alınmasıdır. Biyolojik mücadele de kullanılan canlılar, özel koşullarda çoğaltılarak gerekli zamanlarda zarar görülen yerlere yeterli miktarda bırakılır yada parazitler konukçuları ile zarar görülen yerlere taşınırlar.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Spirillum: Burgulu, çok kıvrımlı olan spiral şeklindeki bakterilere verilen ad.

Aken: Kapçık meyve. Kuru, küçük, bir tohumlu ve kendiliğinden açılmayan meyveler.

Brakipoda: İki kabuğa ve içte, üzerinde kirpikli tentakülleri bulunan, iki kıvrımlı kola sahip deniz organizmalarının dahil olduğu filum.

Parazitlik: 1. Asalaklık. Hem bitki hem de hayvanlar arasında görülen heterotrof beslenme tipi. Parazit, bitki ya da hayvanın vücudu üzerinde ya da içinde yaşar v

İki Evcikli: Dioik.

Folikül: Dişinin yumurtalıklarında bulunan yumurta hücrelerinin oluştuğu küçük kese şeklindeki yapıların genel adı, olgunlaşmamış yumurtayı çevreleyen besleyic