Biyomas Nedir? Biyomas Hakkında Kısaca Bilgi

Biyomas Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Biyomas:
1. Belli bir habitatta bulunan organizmaların toplam ağırlığı.

2. Beslenme basamağındaki canlıların toplam organik madde ağırlığına biyokütle (biyomas) denir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Biyomas:
Bir basamaktaki mevcut enerjinin gözle görülür şekli. Herhangi bir anda ortamda bulunan canlıların ağırlığı. Biyolojik kütle.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Biyomas:
Belirli bir türün veya çeşitli türlerden oluşan canlı toplumun herhangi bir zamanda sahip oldukları toplam kitledir. Bitkilere ait olana bitkisel kütle (fitomas), hayvanlara ait olana hayvansal kütle (zoomas) denir. Bitkisel kütle için ölçü birimi, belirli bir alandaki taze ve kuru ağırlıktır.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Deuterostomia: Blastopor, ağız yerine anüsü oluşturur. Ağız daha sonra şekillenir. Genellikle, enterosöl sölom ve radial segmentasyon ile birlikte anılır.

Meristem Halkası: Büyüyen bitki ekseninde korteks ile merkezi parenkima dokusu arasında bulunan ve vasküler dokuyu veren meristem dokusu.

Otobiyolojik Temizleme: Akarsular ve denizler birer ekosistemdir. Her ekosistem kendini onarmaya çalışır. Kirlenen su kaynaklarının, su kaynaklarında doğal olarak bulunan can

Şilomikron: Trigliseritlerin albumin adı verilen proteinlerle kaplanarak meydana getirdiği süt görünümlü yağ damlacıkları.

Adhezyon: Suyun bulunduğu yüzeydeki başka moleküllere tutunma kuvvetine adhezyon denir. Adhezyon sayesinde topraktan çekilen su gövdede yukarı doğru taşınırken

Disakkaritler: Hidrolizle iki monosakkarit meydana getiren sukroz, laktoz ve maltoz gibi şekerler.