Biyosfer Terimi Hakkında Bilgiler
1. Canlı organizmaların birbirleri ile ilişkilerinin sürdüğü, Dünya'da bütün canlıların yaşadığı 16-20 km kalınlığında hava, su ve kayaç katmanlarından oluşan yeryüzü örtüsü. Biyosferin deniz seviyesinden 8-10 km'si atmofere, 8-10 km'si okyanusların dibine doğru uzanır.
2. Yeryüzünde canlı organizmalar tarafından işgal edilen hava, toprak ve su katlarının tümüdür.
3. Canlı yaşamına uygun, okyanus derinlikleri ile atmosferin 10 000 metre yüksekliğine kadar olan tabakasına biyosfer denir.
4. Canlı organizmaların birbirleriyle ilişkilerinin sürdüğü kayaç, su ve hava katmanlarından oluşan yeryüzü kuşağı.
Dünyadaki bütün canlıların yaşadığı 16-20 km kalınlığında tabaka. Biyosferin deniz seviyesinden 8-10 km'si atmofere, 8-10 km'si okyanusların dibine doğru uzanır.
Canlılar küresi. Üzerinde hayat olan yeryüzü bölgesi.
Dünyada mevcut canlı varlıkların yaşamlarını sürdürdükleri alana denir.
1. Karalarda canlılığın bulunduğu bölüme verilen isimdir. Yeryüzünde ince bir katman halinde bulunur.
2. Yerkürenin okyanusların en derin noktasından, atmosferin birkaç bin metre yüksekliğine kadar olan kısımlarını kapsar.
Benzer Biyoloji Terimleri:
Epitel doku: Salgı ve örtü sistemindeki dokudur. Bu dokuda hücreler birbirine bitişik ve çizgi hâlinde birleşmişlerdir. Epitel doku hücrelerine epitel hücre veya e
Yalancı Ayak (Psödopod): Yalancı ayak veya psödopod, akyuvar ve amip gibi bir hücreli canlılar ve fagositoz yapan hücrelerde hareketi veya beslenmeyi sağlayan çı
Hücre Sayısı Sabit Hayvanlar: Mozaik gelişmenin sonucu olarak aynı tür hayvanların aynı işi gören dokularında aynı sayıda hücre bulunması.
Lob: Lop. Beyin, karaciğer gibi organların parçaları bölümleri.
Spermatogonyum: Erkek üreme sistemindeki 2n kromozomlu sperm ana hücrelerine spermatogonyum (2n) denir. Sperm oluşumu bu hücrelerden sağlanır.
Besin Piramidi: Besin ağında bulunan canlıların beslenme ilişkilerini gösteren trofik düzeylerin sıralanması.