Bölge Nedir? Bölge Hakkında Kısaca Bilgi

Bölge Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Bölge:
Sınırları idari, ekonomik birliğe, toprak, iklim ve bitki özelliklerinin benzerliğine veya üzerinde yaşayan insanların aynı soydan gelmiş olmalarına göre belirlenen toprak parçası, mıntıka (Örnek: Ege Bölgesi).

 

Coğrafya Terimi Olarak Bölge:
1- Herhangi bir yerin tabii, ekonomik ve beşeri özellikler bakımından benzer özellikler gösteren kısmına bölge denir.

2- Sınırları idari, ekonomik birliğe, toprak, iklim ve bitki özelliklerinin benzerliğine veya üzerinde yaşayan insanların aynı soydan gelmiş olmalarına göre belirlenen toprak parçasıdır.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Bölge:
Koordinat eksenlerinin analitik düzlemde ayırdığı çeyrek düzlemlerden her biri.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Bölge:
"Çevre", "Alan" anlamına gelmekte olup, çok boyutlu, çok anlamlı ve sınırları oldukça güç çizilen bir kavramdır. Bölge, bir devlet bağlamında alt birimleri ifade ederken, uluslar arası hukuk çerçevesinde aynı çıkarlara sahip, coğrafi, siyasal ve ekonomik yakınlık içinde olan devletler topluluğunu anlatmaktadır. Örneğin, Avrupa Birliği de bu anlamda bir bölge yönetimi olarak değerlendirilebilir.

 

Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:

Grup: 1. Ortak özellikleri olan varlıklar, nesneler bütünü: Lehçeler grubu. 2. Görüşleri, çıkarları bir olan kimseler bütünü, ekip.

Bağ-Kur: Çiftçi, esnaf, zanaatkâr gibi kendi iş alanlarını kurup buralarda çalışan insanların sosyal haklarını düzenlemek için çalışır.

Mahzen: Bodrum.

Doğa: Canlı ve cansız maddelerden oluşan ve insanlara sınırsız hizmet eden kendi kendini yenileyebilen varlıkların tümü, tabiat.

Bildirge (Beyanname): 1- Belirli bir konuda bir topluluk ya da bir kişinin kamuoyuna yaptığı yazılı açıklama. 2- Beyanname sözcüğü; uygulamada daha çok vergi yükümlüleri

Geçim: Geçinme işi, geçinme araçları, geçinme, maişet.