Bütünleme Sınavı Nedir? Bütünleme Sınavı Hakkında Kısaca Bilgi

Bütünleme Sınavı Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Bütünleme Sınavı:
İlk ve orta dereceli okullar ile üniversite ve yüksek okullarda bütünlemeye kalan öğrenciler için genellikle yaz tatili sonunda açılan sınav.

 

Üniversite Terimi Olarak Bütünleme Sınavı:
1. Üniversite öğrencileri arasında kısaca "büt" olarak telaffuz edilir. Vize ve finallerde aldığınız notlar derste başarılı olmanız için yeterli değilse bütünleme sınavına girmeniz gerekir. Yani başarılı olmanız için size tanınmış ekstra bir sınav hakkıdır.

2. Okullarda başarısız olan öğrenciler için yapılan ek sınav, bütünleme sınavı, ikmal imtihanıdır. Eğitim kurumlarında gerçekleştirilen sınavlarda başarısız olan öğrenciler için telafi amaçlı yapılan sınav türüdür.

 

Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri:

Yansıtıcı Düşünme: Etkin, tutarlı ve dikkatli düşünme becerisini geliştirme yaklaşımı.

Değişkenlik: Bir dizi puanın genişlik, dörtte bir sapma ve ölçünlü sapma gibi ölçülerle dizi içindeki yayılma miktarı.

Buluş Yoluyla Öğrenme: Öğrenme malzemesi son şekli ile sunulmadan, malzemenin halihazırdaki bilgiler kullanılarak keşfedilmesi süreci.

Araştırma: Bir gerçeği ortaya çıkarmak, bir sorunu çözümlemek ve eldeki verileri arttırmak için bilimsel yöntem ve tekniklerden yararlanılarak yapılan düzenli ça

Bireysel Gelişme Planı: Her öğrenciye kendine özgü bir hızla ilerleme olanağı sağlayan çalışma programı.

Akşam Lisesi: Öğrenimlerini gündüz sürdüremeyenler ile yaşları öğrenim çağını aşmış olan gençlere lise öğrenimi sağlayan dört yıllık okul.