Çelik Terimi Hakkında Bilgiler
Bitkinin kök, gövde, sap, dal, ve yaprak gibi bölümlerinden kesilen ve yeniden köklenme yeteneği taşıuyan canlı parçalardır.
Su verilerek çok sert ve esnek duruma getirilebilen, birleşiminde az miktarda karbon bulunan demir ve karbon karışımı.
Bir demir (Fe) karbon (C) alaşımıdır. Üretim yöntemleri ve kullanılan cevherlerden ötürü manganez, silisyum, fosfor ve kükürt çeliğin bünyesinde bulunan elementlerdir. Çeliğin yapısındaki karbonun görevi alaşımı sertleştirmek ve demir atomlarının kaymasını engellemektir. Alaşımdaki karbon miktarı ile oynanarak çeliğin sertliği, esnekliği, sünekliği ve gerilme gücü değiştirilebilir. Alaşımdaki karbon miktarı artırılarak çeliğin sertliği artırılabilir, fakat bu işlem çeliğin kırılganlığını arttırıp; kaynaklanabilirlik ve süneklik gibi bir takım özelliklerini azaltır. Demir-karbon alaşımının çelik olarak kabul edilmesi için tipik olarak en çok yüzde 2,1 oranında karbon karışımına sahip olması gerekmektedir. Günümüzde "demir ve çelik" endüstrisi tek isim altında kullanılsa da, geçmişte bu iki sektör birbirinden ayrı isimlere sahiptiler. Metalurjinin bilim dalı olarak yaygınlaşması ile birlikte çeliğin kompozisyonunun değiştirilerek ya da ısıl işlem ile özellikleri farklılaştırılarak özellikle yüksek kopma mukavemeti ile teleferik, inşaat, otomotiv, tıp, ve bir çok diğer alanda insanlığa hizmet verir hale getirilişi hızlandırılmıştır.
Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri:
Biyolojik Dönem (Evre): Böceklerin yaşamları boyunca geçirdikleri yumurta, larva, pupa, (varsa) ve ergin dönemlerinin her biri birer biyolojik evre, biyolojik dönemdir.
Çiçeklenme: Hububatlarda iç kavuk veya kapçığın açılarak çiçek organlarının meydana gelmesi.
İşçi Ücreti: Bir iş akdi dolayısıyla, işverenin işyerinde o iş yerinden ayrılıncaya kadar bedenen veya hem bedenen hem fikren çalışma, işveren emrinde çalışmaya ha
Akar: 1- Genellikle karada, pek azıda tatlısuda yaşayan, anten ve kanattan yoksun, dört çift bacağa sahip böceklerdir.
2- İkinci dereceli(Sekonder) depo
Aydın 93: Sap 80-90 cm boyunda, başak kılçıklı ve beyaz kavuzludur. Daneler açık kahverengidir. 1000 tane ağırlığı 40,6 gr.dır. Camsı ve serttir. Yağışa dayanık
Gossypol: Pamuk bitkisinin tohum, yaprak, dal ve köklerinde bulunan polifenolik bir pigment.