Çocuğa Dönük Eğitim Nedir? Çocuğa Dönük Eğitim Hakkında Kısaca Bilgi

Çocuğa Dönük Eğitim Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Çocuğa Dönük Eğitim:
Çocuğun özellikle kitaplardan ve kuramsal derslerden bilgi edinerek yetişmesi yerine, gerçek ve kişisel yaşantılar kazanmasını öngören, bunun için de okul çalışmalarında öğrencinin kendi kendini yönetmesine, işbirliğine, kişisel girişim ve yaratıcılığa, liderliğe, program ve planlarda esnekliğe ağırlık veren eğitim.

 

Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri:

Özerklik: 1. Yönetim bakımından dış denetimden bağımsız olma. 2. Kişinin, kendi davranışlarını düzenleme ve bu davranışlara yön verme konusunda bir ölçüde ba

Birleştirimci Düşünce: 1. Birbirine uymayan, birbiriyle kaynaşmayan ilke ve verilere dayalı düşünce. 2. İlkel insanda ya da çocukta, nesnelerin açık ve seçik algılanmasın

Dikey Geçiş: İki yıllık yüksekokullardan mezun olanların, belirli koşulları yerine getirerek fakültelerde okuma hakkı elde etmesi.

Elbirliği: Bir işi, bir öğretim çalışmasını ya da tasarlanan bir eğitim etkinliğini gerçekleştirmek için birlikte çaba gösterilmesi.

Kişilik: Bir kişiyi başkalarından ayıran bireye özgü ve tutarlı olarak gösterilen bilişsel, duygusal ve davranışsal özelliklerin tümü.

Meşgul Olunan Zaman: Öğrencinin etkinlik ya da işe gerçekten ayırdığı zaman.