Demografi Nedir? Demografi Hakkında Kısaca Bilgi

Demografi Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Demografi:
1- Nüfus bilimi. İnsan nüfusunu yapı, gelişme, dağılımı vb. nitelik ve nicelik gibi özellikleri açısından inceleyen bilim dalı.

2- İnsan topluluklarının, toplam nüfus, yoğunluk, doğum ve ölüm oranları, göçler, evlilikler vb. olaylarının istatistik karakteriyle ilgilenen sosyoloji ve antropoloji dalıdır.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Demografi:
Nüfus bilimidir.
"Nüfus sayımları demografinin konusudur. Bir yerde yaşayan insan sayısı, cinsiyet dağımı, çalışan-çalışmayan durumu vb konular demografinin ilgi alanına girer."

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Demografi:
İnsan topluluklarının istatistik etüdü.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Demografi:
İnsan topluluğunun belirli niteliklerinin ölçülmesiyle ilgili bir bilim dalı. Nüfusun büyüklüğü, cinsiyeti, mesleklere, yaşa v.b. unsurlara göre tanıdığı özellikler ve bunların zaman içindeki eğilimleri demografinin ilgi alanına girer.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Demografi:
İnsan topluluğunun belirli niteliklerini ölçen bilim dalı.

 

Benzer Coğrafya Terimleri:

İzoterm Haritaları: Bir bölgede, eş sıcaklıktaki noktaları birleştiren eğriye izoterm denir. İzotermler yardımıyla çizilen izoterm haritalarından, bir bölgedeki sıcaklık

Yeraltı Suyu: Yeraltında taş ve toprak yapısında önemli miktarda depolanmış olan sudur.

Moren: Buzul taş

Antropojen Step: Doğal bitki örtüsü olan ormanın, insanlar tarafından tahrip edilmesi sonucu oluşan bozkır. Antropojen Bozkır.

Göçebe: Sürekli olarak belirli bir meskende oturmayan.

Boksit: Alüminyum'un ana cevheri olan tortul kayaç. Alüminyum tesislerinde arıtılan boksitten saf alümin (alüminyum oksit) elde edilir. Daha sonra alümin elek