Devlet Nedir? Devlet Hakkında Kısaca Bilgi

Devlet Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Devlet:
Sınırları belirli bir toprak parçası ile bu topraklarda yaşayan insanlar üzerinde egemenlik hakkı kullanan siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik örgütlenmelere devlet denir.

 

Tarih Terimi Olarak Devlet:
1-Toplum halinde yaşayan insanların, aralarındaki düzeni kurmak ve sürdürmek için oluşturdukları güce denir.

2-Toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal örgütlü bir ulusun ya da uluslar topluluğunun oluşturduğu uluslar topluluğudur.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Devlet:
Sınırları belli bir toprak parçası üzerinde yaşayan insanların oluşturduğu siyasi olarak örgütlenmiş otoriteli düzendir. Devlet, görevlerini (temel ve sosyal ihtiyaçlar) yerine getirmek için çeşitli örgütler oluşturmuştur.
Bu örgütlere resmi kurum ya da resmi örgüt denilmektedir.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Devlet:
Siyasal iktidarın örgütlenmesi ve belirlenmesi ile ilgili kuralların tümü.

 

Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:

Nihilizm (Hiççilik): Nihilizme göre hiçbir varlık gerçekten var değildir ve varlığı var olan olarak kabul eden görüşlere karşı çıkar. Ancak daha genel bakıldığında nihiliz

Vicdan: 1- Eylem ve davranışlarımızı ahlaki yönden değerlendiren yeti, içimizdeki bir çeşit mahkemedir. 2- Ahlaki bilinç, iyi ve kötü üzerine bilinç. İyi

Monoteizm (Tek tanrıcılık): Tek ve soyut bir tanrıya inanılan din anlayışıdır. Müslümanlık ve Hıristiyanlık gibi dinler Orta Çağ feodal toplumlarında doğup yaygınlaşmıştır.

Rantiye: Üretime katkısı olmadan kira ve faiz geliri elde ederek yaşamını sürdüren kişi.

Dengelenme: Organizmadaki, en elverişli yaşama koşullarının kendiliğinden devamını sağlayan doğal düzenleme, homeostatis.

Yaklaşma-Yaklaşma Çatışması: Kişinin, doyumu aynı anda sağlanması mümkün olmayan iki farklı hedefe yaklaşmak istemesi sonucu doğan çatışma.