Doğuştancılık(İnneizm) Nedir? Doğuştancılık(İnneizm) Hakkında Kısaca Bilgi

Doğuştancılık(İnneizm) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Doğuştancılık(İnneizm):
Genel olarak, belirli insani özelliklerin sonradan kazanılmış olmayıp, doğuştan getirildiğini öne süren anlayış. Daha özel olarak da epistemolojide, bilgimizin en azından bir bölümünün ya da bilgi için temel oluşturan kavram, ilke ve fikirlerin doğuştan olduğunu savunan öğreti.

 

Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:

Eylem: İnsanın yaptığı istençli hareket. İnsanın bir dış nedenle değil de, doğrudan doğruya kendisinin gerçekleştirdiği davranışları.

Yaradancılık (deizm): Tanrı'ya inanmakla birlikte, belli bir dinin dogmalarını ve ilkelerini benimsemeyen; Tanrı'nın evreni yarattıktan sonra onu, kendi başına bıraktığını

Maddi Kültür: İnsan emeğinin toplumsal gelişme süreci içinde gerçekleştirdiği teknik, araç ve gerecin tümü.

Huy (Mizaç): Kişiliğin doğuştan gelen, genelde fizyolojik kaynaklı ve kolay kolay değişmeyen yanıdır. Örneğin, içe dönüklük, karamsarlık, sinirlilik, heyecanlılık,

Politeizm (Çok Tanrıcılık): Farklı dinlere inanan grupların bir arada yaşaması sonucu oluşan tüm toplumsal gruplarda site devletlerinde ağırlıklı olarak görülür.

Teoloji (erekbilim): Evren bir ereğe göre oluşmuştur. Genelde, Tanrı'nın evreni bilinçli ve planlı bir biçimde yarattığını savunan bir görüştür.