Ekol Nedir? Ekol Hakkında Kısaca Bilgi

Ekol Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Ekol:
Bir bilim ve sanat kolunda ayrı nitelik ve özellikleri bulunan yöntem veya akım.

 

Tarih Terimi Olarak Ekol:
1- Bir bilim ya da sanat alanında üstün bilgisi veya yeteneği olan kimseye veya bir felsefi, edebi, sanatsal öğretiye bağlananların, bu tür bir akımı benimseyenlerin tümü için ekol terimi kullanılır.

2- Genel çizgileri ile aynı üslup kapsamında değerlendirilmekle beraber, bir topluluğa, bölgeye özgü bazı ayrılıklar gösteren gruba verilen ad.

 

Sanat Terimi Olarak Ekol:
1. Aynı üslup kapsamında değerlendirildikleri hâlde, bir bölgeye, kente ya da topluluğa özgü bazı ayırıcı özellikler gösteren, benzer eğilimde çalışan sanatçı grubu. Sözcük tek başına ekol olarak kullanılırsa da tamlamalarda okul diye geçer. Örneğin Siena Okulu, Roma Okulu gibi.

2. Belli bir dönemde görülen ortak özellikteki sanat üslubuna verilen ad.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Ekol:
Bir bilim ve sanat kolunda ayrı nitelik ve özellikleri bulunan yöntem veya akım, okul.

 

Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri:

Empati: Kişinin kendisini başka bir kişinin yerine koyarak söz konusu kişinin duygularını, isteklerini ve düşüncelerini, denemeksizin anlayabilmesi becerisi.

Hased: Bir kimsenin sahip olduğu mevki, makam, şan, şöhret, mal, mülk gibi üstünlükleri, güzellikleri, nimetleri çekememek, bundan rahatsız olup bunların ond

Abbad: Allaha itaat ve ibadet eden, kulluğunu hakkıyla yerine getiren. Yasaklarından kaçınan. (Abbad b. Bişr. Ashab'dan.)

Hul' Talâkı: Kocasına meyli olmayan ve kendi mihrini veya başka bir malını ona bağışlayarak boşanmak isteyen kadının talâkı.

Azamet: 1-Ululuk, büyüklük. 2-Gurur. 3- Görkem, gösteriş, heybet.

Fenâ Fillah: Kalbin yalnız Allahü teâlâyı sevmesi, O'nun beğendiği şeylerde fâni olmak yâni O'nun sevdiklerini sevmek O'nun sevdiklerini kendi için sevgili bilmek.