Ekoloji Terimi Hakkında Bilgiler
1. Çevre bilimi, canlıların birbirleriyle ve çevreleriyle olan ilişkilerini inceleyen biyolojinin bir dalı.
2. Organizmaların birbirleri, fiziksel ve biyotik çevreleriyle olan ilişkilerini inceleyen bilim dalıdır.
3. Organizmaların birbirleri ve abiyotik çevre ile olan ilişkilerini çeşitlilik, dağılım, biyokütle, popülasyon ve rekabet gibi açılardan inceleyen biyolojinin disiplinler arası dalı.
4. Organizmalarla çevrelerini ve bu iki varlık arasındaki karşılıklı ilişkileri araştıran bilim dalı. Doğanın yapısını ve işlevini araştıran bilim dalı.
Canlıların birbirleri ve çevreleri ile olan ilişkilerini inceleyen bilim dalı.
Organizmaların çevreleriyle olan ilişkilerini inceleyen bir bilim dalıdır. Ekoloji, çeşitli türdeki canlıların çevreleri ile uyumlu olarak nasıl yaşamlarını sürdürdüklerini veya bu canlı varlıkların hangi şartlar altında besinlerini ve ihtiyaçlarını karşıladıklarını ve çeşitli fonksiyonların ne tür bir canlı topluluğu içinde yürütüldüğünü inceleyen bilim dalıdır.
Çevre bilimi
Cansız doğal çevre ile bu çevre içinde yaşamlarını sürdüren canlılar arasındaki ilişkileri ve etkileşimleri inceleyen bilim dalına ekoloji adı verilir.
Canlıların hem kendi aralarındaki hem de çevreleriyle olan ilişkilerini tek tek veya birlikte inceleyen bilim dalı.
Çevre bilimi.
Canlıların birbiri ile ve çevreleri ile karşılıklı ilişkilerini inceleyen bilim dalı.
Canlıların (organizmaların) birbirleriyle ve doğal çevreleriyle olan ilişkilerini, etkileşimlerini inceleyen bilim dalı olup birçok alt dallara ayrılır.
Canlıların birbirleriyle ve çevreleriyle ilişki ve etkileşimlerini inceleyen bilim dalı. Çevre bilimi. Bu bilim dalı ile uğraşanlara ise ekolojist denir.
Benzer Biyoloji Terimleri:
Karragenan: Alglerin hücre duvarında bulunan galaktozun bir polimeri.
Fosfogliseraldehit: Calvin döngüsünde oluşan fotosentezin ilk ürünü.
Peristom: Yosunlarda (Bryofitler) kapsül açıldıktan sonra ağızda bir ya da iki sıralı silli halka yapısı. Silyat protozoonlarda, denizyıldızlarında, halkalı sol
Epikotil: Bitki embriyosu ya da fidede kotiledonların bağlanma yerinin üstünde kalan eksen kısmı.
Kombinasyon: Bir nesne grubu içerisinden sıra gözetmeksizin yapılan seçimler.
Kemosentetik Ototroflar: İnorganik maddeleri oksitleyerek (oksijen ile yakarak) açığa çıkan kimyasal enerji yardımıyla besin sentezlemeye kemosentez denir. Kemosentezi