Ekonomi Terimi Hakkında Bilgiler
1. İnsanların yaşayabilmek için üretme, ürettiklerini bölüşme biçimlerinin ve bu faaliyetlerden doğan ilişkilerin bütünü, iktisat. Maddi kaynaklarımızı verimli şekilde kullanmamıza yardımcı olur.
2. Üretim, dağıtım, tüketim, ticaret, değişim ve bölüşüm ile ilgili etkinliklerin bütünü ile bu etkinlikleri inceleyen bir bilim dalıdır.
3. Tarım, ticaret, sanayi, hayvancılık, bankacılık, turizm, pazarlama vb işlerin genel adı.
"Dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması ekonomik bağımsızlık demektir."
Kaynakların, gereksinimleri karşılamada akılcı kullanımı.
Bir insan topluluğunun ya da bir ülkenin, yaşayabilmek için üretme ve bunları bölüşme biçimlerinin ve bu eylemlerden doğan ilişkilerin tümüne verilen ad.
İnsanların ihtiyaç duyduğu mal ve hizmetlerin nasıl üretildiğini, bölüşüldüğünü ve tüketildiğini inceleyen bir bilimdir.
İnsanların yaşayabilmek için üretme, ürettiklerini bölüşme biçimlerinin ve bu faaliyetlerden doğan ilişkilerin bütünü, iktisat.
İnsanların ve toplumların para kullanarak veya para kullanmadan zaman içinde çeşitli mallar üretmek ve bunları bu gün ve gelecekte tüketmek üzere, toplumdaki bireyler ya da gruplar arasında bölüştürmek için, sınırsız ihtiyaçlar karşısında kıt üretim kaynakları kullanma konusundaki tercihleri inceleyen bilim dalıdır.
Bir toplumun, bir ülkenin üretim, dağıtım, tüketim işlerinin tümü.
İnsanların yaşayabilmek için üretme ve ürettiklerini bölüşme biçimleri ve bu faaliyetlerden doğan ilişkiler bütünü.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:
Huzurevi: Yaşlanmış kimselerin bakımlarının yapıldığı ve barındığı kurum.
Direktif: Herhangi bir konuda tutulacak yol için verilen talimat, yönerge.
Analiz birimi: Benzer tüm birimlerin özet tanımlarını oluşturmak ve aralarındaki farkları ifade etmek için üzerinde gözlem yapılan bireyler, gruplar, örgütler, nesne
Hayvancılık: Çeşitli hayvanların beslenerek para kazanılması faaliyetine denir. Küçük Baş(Koyun, Keçi); Büyük Baş(İnek, Öküz), Kümes(Tavuk, Hindi, Ördek), İpek Böc
Sendrom: 1. Belirti.
2. Sıkıntı.
İstihbarat: Bilgi toplama, haber alma, duyum. Yeni öğrenilen bilgiler, haberler.