Emir Nedir? Emir Hakkında Kısaca Bilgi

Emir Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Emir:
1- Bir toplumun, bir yerin beyi. İslâm ülkelerinde beylere ve prenslere verilen isim.

2- Türkçe'de "Bey" karşılığı kullanılan bir sözcüktür. Hz. Ömer zamanında Sasani Devleti'nin ülke yönetimi örnek alınarak İslam ülkesi emirliklere (illere) ayrılmıştı. Bu illerin başına da emir adı verilen komutan-valiler atanmıştır. Türk İslam Devletlerinde de bu uygulama devam etmiştir.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Emir:
Müşterinin işlem yapmak amacıyla verdiği talimat.

 

Tarih Terimi Olarak Emir:
Bir toplumun, bir yerin beyi. İslâm ülkelerinde beylere ve prenslere verilen isim. Komutan, bey, vali.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Emir:
Buyruk, komut.

 

Benzer Tarih Terimleri:

Fatih: Büyük bir şehri, bir ülkeyi, önemi bir kaleyi kontrolü altına alan, fetheden hükümdar veya komutanlara verilen unvan.

Balyos: 1-Osmanlı Devleti'nde Venedik elçilerine verilen addır. 2-Venedik Devleti'ni Osmanlı padişahları nezdinde temsil eden ve Venediklilerin hukuki hakl

Yeniçağ: Ortaçağın sonundan (İstanbul'un Türklerce ele geçirilişinden-1789) yakınçağın başlangıcına (Fransız Devrimi'ne-1789) kadar süren tarih bölümü.

Cariye: 1- Yabancı ülkelerden kaçırılıp özgürlükten yoksun edilen, alınıp satılabilen, her konuda efendisinin isteklerine bağlı bulunan genç kadın. 1847'de ç

Sünnî: Hz. Muhammed'in yolunda giden, dört imamdan birinin mezhebinden olan kimse. (Dört İmam: Ebu Hanife, Safî, Malik, Hanbel).

Mülkiye: Devletçe rütbe sırasına göre ayrılan üç sınıftan biri. (Diğer iki sınıf: ilmiye ve askeriye)