Empati Terimi Hakkında Bilgiler
Kişinin kendisini başka bir bilincin yerine koyarak söz konusu bilincin duygularını, isteklerini ve düşüncelerini, denemeksizin anlayabilmesi becerisi.
1- Kendini duygu ve düşüncede bir başkasının yerine koyma.
2- Aynı duyguları paylaşma duygudaşlık.
Kişinin kendisini başka bir kişinin yerine koyarak söz konusu kişinin duygularını, isteklerini ve düşüncelerini, denemeksizin anlayabilmesi becerisi.
Kendini duygu ve düşüncede bir başkasının yerine koyabilme. Aynı duyguları paylaşma. Duygudaşlık.
Bir kişinin kendisini karşısındaki kişinin yerine koyarak, olaylara onun bakış açısıyla bakması, o kişinin duygularını ve düşüncelerini doğru olarak anlaması, hissetmesi ve bu durumu ona iletmesi süreci.
Kendini duygu ve düşüncede bir başkasının yerine koyabilme.
Kendini karşısındaki kişinin yerine koyarak, onun duygu ve düşüncelerini anlama.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:
Deneycilik (Empirizm): Bilginin kaynağının yalnızca deney olduğunu öne süren yaklaşım.
Uzlaşımcılık: Bütün ilkelerin, kavramların uzlaşıma dayalı olduğunu ileri süren öğreti.
Geçmiş Yaşam Deneyimleri: Geçmişte yaşadığımız olay ya da olaylar, ilgili nesnelerin bellekte bıraktığı izler, yeni algılamalarımızı etkiler. (koşullanma-telkin)
İstenç (irade): İstenilmiş olanı gerçekleştirmeye karar verme ve yerine getirme gücü. Ahlaksal eylem için karar verebilme yetisi.
Sosyalist Devlet: Üretim araçlarının mülkiyeti ve kullanma hakkı kamu adına devletindir. Devlet, üretimi kamu ihtiyaçlarını temel alarak planlar.
Hiçlik: 1- Gerçekteki belirlenimlerin, özelliklerin, durumların ortadan kaldırılması sonucu bir şeyin var olmayışı (göreli hiçlik).
2- Varlığın eksikliği,