Empati Terimi Hakkında Bilgiler
Kendini karşısındaki kişinin yerine koyarak, onun duygu ve düşüncelerini anlama.
1- Kendini duygu ve düşüncede bir başkasının yerine koyma.
2- Aynı duyguları paylaşma duygudaşlık.
Kişinin kendisini başka bir kişinin yerine koyarak söz konusu kişinin duygularını, isteklerini ve düşüncelerini, denemeksizin anlayabilmesi becerisi.
Kişinin kendisini başka bir bilincin yerine koyarak söz konusu bilincin duygularını, isteklerini ve düşüncelerini, denemeksizin anlayabilmesi becerisi.
Kendini duygu ve düşüncede bir başkasının yerine koyabilme. Aynı duyguları paylaşma. Duygudaşlık.
Bir kişinin kendisini karşısındaki kişinin yerine koyarak, olaylara onun bakış açısıyla bakması, o kişinin duygularını ve düşüncelerini doğru olarak anlaması, hissetmesi ve bu durumu ona iletmesi süreci.
Kendini duygu ve düşüncede bir başkasının yerine koyabilme.
Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri:
Bireysel Danışma: 1. Öğrencinin karşılaştığı bir güçlüğü yenmesi, bir sorunu çözmesi için kendisine doğrudan doğruya kişisel olarak yol gösterme.
2. Bu gibi konularl
Okul: 1. Türlü bilgi, beceri ve alışkanlıkların belli amaçlara göre düzenli bir biçimde öğretildiği ve kazandırıldığı eğitim kurumu.
2. Öğrenci, öğretmen
Özetleme: Okunan bir parçanın, dinlenen bir konuşmanın ana düşüncelerini belirtmek üzere sözlü ya da yazılı özetini çıkarma.
Telgraf Konuşması: Küçük çocuklarda gözlenen, eklerin ve önemli olmayan sözcüklerin atlandığı konuşma biçimi.
Askerlik Ruhbilimi: Silâhlı kuvvetlere alınacak kimselerin seçiminde, yetiştirilmesinde ve görevlendirilmesinde ordunun barış ve savaş sırasında işgücünün sağlam tutulmas
Bellek Bozukluğu: Anımsama yetisinin azalması, bellek karışıklığı, bellek yitimi gibi belirtileri olan ve sinir bozukluğu, ateşli bir hastalık ya da bir kaza sonucu ort