Erozyon Terimi Hakkında Bilgiler
1-Yeryüzündeki kayaçların, toprakların rüzgar, sel ve buzulların etkisiyle aşınarak sürüklenip gitmesi.
2-Yer kabuğunu oluşturan kayaçların, başta akarsular olmak üzere türlü dış etmenlerle yıpratılıp yerinden koparılarak eritilmeleri veya bir yerden başka bir yere taşınması olayı, aşınma.
1- Ekolojik faktörler nedeniyle toprağın verimli tabakasının bulunduğu yerden, su, rüzgar, dalga ve buz gibi etkenlerle taşınması.
2-Toprağın su ve rüzgarla taşınması.
3- Aşınma
1-Bir varlığın veya değerin yerine gelmeyecek şekilde ortadan kaybolması anlamındadır. Coğrafya'da erozyon, çözülen-ayrışan malzemenin bulunduğu sahadan su, dalga, buzul ve rüzgar etkisi ile taşınmasıdır. 2-Toprak örtüsünün, akarsuların, rüzgarların ve buzulların etkisiyle süpürülmesine erozyon denir.
1. Ekolojik faktörler nedeniyle toprağın verimli tabakasının bulunduğu yerden, su, rüzgâr, dalga ve buz gibi etkenlerle taşınması.
2. Yeryüzündeki kayaçların ve diğer malzemenin su ve rüzgâr gibi dış etmenlerle dayanıklılıklarını kaybederek parçalanıp, yerinden koparılmaları veya çözünmeleri ile fiziksel ve kimyasal ayrışmaya uğraması, bulundukları yerden akarsu, yağmur, buz, rüzgâr veya dalgalar ile doğal yollardan taşınmasını içeren olaylar zinciri.
Deri veya mukozada görülen, sınırlı bir bölgede epitel kaybı, yüzeyel yaralar. Örneğin; Cervical erozyon, halk arasında rahim ağzında yara olarak bilinir.
Toprak aşınması.
Su, hareket eden buz, yağış veya rüzgâr sürmesiyle, deniz hareketleriyle bir yerden diğer yere aşınarak taşınan kaya veya toprağın hareketi.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:
Patent: Buluş belgesi veya patent, ürün veya buluş sahibine, icat ettiği ürünün satışı, pazarlanması, çoğaltılması, bir benzerinin üretilmesi gibi alanlarda a
Kaptan-ı Derya: 1- Osmanlı Devleti'nde deniz kuvvetlerinin en büyük askerî ve idari amiri. Yükselme döneminde Divan'a katılmıştır.
2- Denizlerin kaptanı, deniz kuv
Oksijen: Hidrojenle birleşerek suyu oluşturan, rengi, kokusu ve tadı olmayan bir gaz.
Çanakkale Savaşları: I.Dünya Savaşı'nda Çanakkale Boğazı ve civarında Osmanlı ordusu ile İtilaf Devletleri arasında denizde ve karada yapılan savaşlar.
Etkileşim: Nesnelerin ya da olayların karşılıklı birbirlerini etkilemeleri anlamına gelir. Etkinin çift yönlü olanıdır diyebiliriz. Etkileşim; insanın olduğu her
Yardımsever: Başkalarına yardımda bulunmaktan haz duyan kişi.