Erozyon Terimi Hakkında Bilgiler
1-Yeryüzündeki kayaçların, toprakların rüzgar, sel ve buzulların etkisiyle aşınarak sürüklenip gitmesi.
2-Yer kabuğunu oluşturan kayaçların, başta akarsular olmak üzere türlü dış etmenlerle yıpratılıp yerinden koparılarak eritilmeleri veya bir yerden başka bir yere taşınması olayı, aşınma.
1- Ekolojik faktörler nedeniyle toprağın verimli tabakasının bulunduğu yerden, su, rüzgar, dalga ve buz gibi etkenlerle taşınması.
2-Toprağın su ve rüzgarla taşınması.
3- Aşınma
1-Bir varlığın veya değerin yerine gelmeyecek şekilde ortadan kaybolması anlamındadır. Coğrafya'da erozyon, çözülen-ayrışan malzemenin bulunduğu sahadan su, dalga, buzul ve rüzgar etkisi ile taşınmasıdır. 2-Toprak örtüsünün, akarsuların, rüzgarların ve buzulların etkisiyle süpürülmesine erozyon denir.
1. Ekolojik faktörler nedeniyle toprağın verimli tabakasının bulunduğu yerden, su, rüzgâr, dalga ve buz gibi etkenlerle taşınması.
2. Yeryüzündeki kayaçların ve diğer malzemenin su ve rüzgâr gibi dış etmenlerle dayanıklılıklarını kaybederek parçalanıp, yerinden koparılmaları veya çözünmeleri ile fiziksel ve kimyasal ayrışmaya uğraması, bulundukları yerden akarsu, yağmur, buz, rüzgâr veya dalgalar ile doğal yollardan taşınmasını içeren olaylar zinciri.
Deri veya mukozada görülen, sınırlı bir bölgede epitel kaybı, yüzeyel yaralar. Örneğin; Cervical erozyon, halk arasında rahim ağzında yara olarak bilinir.
Toprak aşınması.
Su, hareket eden buz, yağış veya rüzgâr sürmesiyle, deniz hareketleriyle bir yerden diğer yere aşınarak taşınan kaya veya toprağın hareketi.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:
Rönesans: XV. yüzyıldan başlayarak İtalya'da ve daha sonra diğer Avrupa ülkelerinde hümanizmin etkisiyle ortaya çıkan, klasik ilk çağ kültürüne ve sanatına daya
Benzerlik: Birbirinden ayrı olan şeylerin birçok belirtilerde uyuşması durumu.
Adres: Bir kimsenin kendisini aradıkları zaman bulabilmesi için gösterdiği yer.
Gaza: İslam dinini korumak veya yaymak amacıyla Müslüman olmayanlara karşı yapılan kutsal savaş.
Halef: Birinin ardından gelip onun yerine geçen kimse, ardıl, selef karşıtı.
Trafik: Ulaşım yollarının yayalar ve her türlü taşıt tarafından kullanılması.