Eşeysiz Üreme Nedir? Eşeysiz Üreme Hakkında Kısaca Bilgi

Eşeysiz Üreme Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Eşeysiz Üreme:
1- Bir canlının özelleşmiş üreme hücrelerini meydana getirmeden tıpatıp atasına benzer canlıların oluşmasını sağlayan üreme şeklidir.

2- İki ayrı cins hücrenin birleşmesi olmadan meydana gelen üreme şekli (tomurcuklanma,bölünme gibi)

 

Biyoloji Terimi Olarak Eşeysiz Üreme:
1. Tomurcuklanma, bir hücrenin bölünmesi veya yenilenme gibi yollarla gerçekleşen, genetik olarak birbirinin aynı olan yavruların meydana geldiği, sadece tek bir ebeveynin yer aldığı üreme şekli.

2. Bir canlının özelleşmiş üreme hücrelerini meydana getirmeden tıpatıp atasına benzer canlıların oluşmasını sağlayan üreme şeklidir. Cinsiyet faktörü kullanılmadan yapılan üreme şeklidir.

3. Erkek ve dişi bireylerin ayrı üreme hücrelerinin söz konusu olmadığı, tamamen benzer genetik yapıda bireylerin oluşumunu sağlayan üreme tipi.

 

Genetik Terimi Olarak Eşeysiz Üreme:
Bir canlının özelleşmiş üreme hücrelerini meydana getirmeden tıpatıp atasına benzer canlıların oluşmasını sağlayan üreme şeklidir.

 

Benzer Fen Bilimleri Terimleri:

Plâstit: Bitki hücrelerinde bulunan, bitkiye renk veren yapı.

Gonozom: İnsanda cinsiyeti belirleyen kromozomlar X ve Y kromozomlarıdır. Bu kromozomların her birine eşey kromozomu (gonozom) denir. Dişilerde XX, erkekler

Pist: Motorlu araçların yarışları ve koşular için özel olarak düzenlenmiş yer.

Bulamaç: Sulu, cıvır hamur.

Çevre Kirliliği: 1. Çevrenin doğal yapısını ve bileşiminin bozulmasını, değişmesini ve böylece insanların olumsuz yönde etkilenmesini çevre kirlenmesi olarak tanımlana

Ergin: Olmuş, yetişmiş, kemale ermiş.