Etkinlik Nedir? Etkinlik Hakkında Kısaca Bilgi

Etkinlik Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Etkinlik:
Çocukların, kendi amaç ve gereksinmelerine uygun geldiği için isteyerek katıldıkları herhangi bir öğrenme durumu.

 

Fizik Terimi Olarak Etkinlik:
Enerji girişine göre yapılan iş oranıdır. İdeal ısı makinesinde Carnot etkinliği 1 - Tc/ Th.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Etkinlik:
Belli bir alandaki eylem, faaliyet, aktivite.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Etkinlik:
Öğrencinin belli bir matematiksel kavram ya da bilginin yapısını, modelini oluşturabilmesi için yardımcı olan ön çalışma.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Etkinlik:
Bir işletmenin veya örgütün tanımlanmış amaçlarına ve stratejik hedeflerine ulaşmak amacıyla gerçekleştirdikleri faaliyetlerin sonucunda, bu hedef ve amaçlara ulaşma derecesini belirleyen bir performans boyutudur. Kurumun amaçlarına ve hedeflerine ulaşım derecesi olduğu için de aslında etkinlik, toplam performans göstergesi.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Etkinlik:
Bir kişinin, bir işletmenin, bir kurumun belli bir alandaki eylemi, faaliyet, aktivite.

 

Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri:

Deneyselcilik: Gerçek bilginin ancak deney yoluyla elde edilebileceğini, bilgilerimizin varsayıma dayanan bir nitelik taşıdığını, gerçeğin insan yaşantısının bir ürü

Beden Eğitimi: 1. Cimnastik, oyun ve spor gibi eğitici bütün beden alıştırmalarını kapsayan genel kavram. 2. Öğrencilerin bedensel gelişimi için zorunlu devinim g

Yerinden Yönetim: Eğitim programlarını yerel gereksinmelere uydurmada yerel orunlara, okul yöneticilerine ve öğretmenlere özgürlük tanıyan yönetim biçimi.

Akşam Sanat Okulu: Öğrenim çağını geçirmiş ya da öğrenim çağında olmalarına karşın okula gidememiş yurttaşları türlü meslek dallarında iş hayatına hazırlayan ve öğrenim

Özyaşamöyküsü: Kılavuzluk çalışmalarında, bireyin kendini ve sorunlarını nasıl gördüğüne ilişkin değerli bilgiler elde etmeye yarayan kişisel yaşamöyküsü.

Dışa Bağlı Dönem: Piaget'e göre ahlak gelişiminin ilk aşaması. Çocukların ahlaki yargıları açısından, çevresindeki otorite figürlerine bağımlı oldukları dönem.