Fay Terimi Hakkında Bilgiler
Yer kırığı, yer çatlağı.
Yer kabuğunda oluşan farklı seviyedeki tabakalar ve kırıklar.
1-Yerkabuğu hareketleri sırasında şiddetli yan basınç ve gerilme kuvvetleriyle blokların birbirine göre yer değiştirmesine fay denir.
2-Yerkabuğunda depremler sonucunda ortaya çıkan kırık. Fay, ayrı zamanlarda sıkışıp sertleşmiş katmanların dikey doğrultuda yer değiştirirken kırılarak, kırılma düzlemi boyunca kayıp çökmeleriyle oluşur. Fayların uzunlukları kimi zaman kilometreleri bulur, kimi zamansa çok kısadır.
Yer kabuğu hareketleri sonucu kabuğu meydana getiren tabakalarda oluşan kırıklar.
Yer kabuğundaki gerilme veya sıkışmalar sonucunda tabakalarda, iki tarafın birbirine göre hareket etmesi biçiminde meydana gelen kırılma hattı.
Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri:
Normal Küvet: Daha çok kullanım alanı kısıtlı olmayan büyük banyolarda kullanılan bu tip küvetler, banyo yapacak kişinin ayakta veya uzanarak yıkanabilmesini sağlar
Takçagöz: Duvarlarda öteberi koymak için bırakılan, dolap içi gibi girgin yuva, oyuk raf.
Doku ve Desen: Doku, bir mekana derinlik getiren kavramdır. Dokuları gerek mobilya, gerek duvar ve tavanda uygulayabilirsiniz.
Desen ise, mekana hareket getiren
Maroken: Fas'ta işlenen yumuşak bir cins keçi derisi.
İspanyolet Kilit: Sürgüleri ile dolap kapağının altından ve üstünden kilitleme yapan, genellikle elbise dolabı, büro dolabı türevlerine monte edilen bir çeşit gömme kil
Seramik: Yüksek sıcaklıklarda pişirilen ve bir yüzü sırlanmış ince döşeme kaplama plakasıdır.