Feodalizm Nedir? Feodalizm Hakkında Kısaca Bilgi

Feodalizm Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Feodalizm:
Toprak köleliğine ( Serf- Reaya ) dayanan toprak ağalığı düzenidir. Tarım alanlarının soyluların, rahiplerin ve savaşçı barbar kabile şeflerinin eline geçmesinden sonra ilkel kölelerin toprak köleliğine (Serf-Reaya) dönüştürülmesiyle oluşmuştur. Tarihsel olarak, Barbar Kavimler Göçü ( 375 ) ile oluşmaya başlamış, Ortaçağ ve Yeniçağ boyunca varlığını sürdürmüş ve 1789 yılında Fransız Devrimi'yle yok olmuştur.

 

Benzer Tarih Terimleri:

Temerküz: Bir yerde toplanma.

Çamçak: 1-Ağaçtan oyularak yapılmış kulplu su kabı, çapçak. 2-Köpüklenerek akma.

İstibdat (Baskı): 1-Tek bir yöneticinin toplumu baskı altında yönetmesine dayanan düzendir. II. Abdülhamit'in 1878'den 1908'e kadar ülkeyi idare ettiği döneme de bu a

Turnacı: 1- Yeniçeri Ocağında padişahla ava giden, av köpeklerine ve tazılara bakan, turna taşıyan bir sınıf asker. 2- Yeniçeri Ocağı'nı meydana getiren 196

Beyt'ül Hikmet: Abbasiler tarafından, 800'lü yılların başında, Bağdat şehrinde kurulan kütüphane ve çeviri merkezinden oluşan bir bilim merkezidir.

Sekülerizm: Toplumda ahiretten ve diğer dini, ruhani meselelerden ziyade dünya hayatına odaklanılması yönündeki hareket.