Fotoototrof Nedir? Fotoototrof Hakkında Kısaca Bilgi

Fotoototrof Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Fotoototrof:
1. Enerjisini ışıktan ve karbonunu karbondioksitten elde ederek ihtiyacı olan organik besin maddelerini üretebilen canlılar.

2. Ototrof beslenen canlılar, karbon kaynağı olarak havadaki karbondioksit ve inorganik maddeleri kullanarak kendi besinini üretebilen canlılardır. Bu canlılar, besin üretirken kullandığı enerji türüne fotoototrof ve kemoototrof olmak üzere ikiye ayrılır.

Fotoototroflar klorofil pigmentine sahip canlılardır. Klorofil ışık enerjisinin soğrulduğu ve fotosentez işleminin gerçekleştiği yerdir. Karbondioksit ve su moleküllerinden ışık enerjisi ile oksijen ve besin oluşturulmasına fotosentez adı verilir. Yeşil bitkiler, mavi-yeşil algler, bazı bakteriler, öglena bu gruba örnek verilebilir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Fotoototrof:
Enerjilerini ışık enerjisinden, hücresel işlevlerinde gereksinim duyulan karbonu ise karbondioksitten elde eden bitki, alg ve bazı bakteriler gibi kendi beslek organizmalar.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Dişi: Sadece dişi gamet ya da yumurta meydana getiren birey ya da yavru doğuran organizma.

Dentin: Kollagen ve kalsiyum tuzlarından oluşan, diş ya da ilkel balık pullarının yapısında bulunan sert madde.

Kromatin Ağ: - Kalıtım materyali olan DNA'nın hücre bölünmesi dışındaki zamanlarda bulunduğu dağınık halidir. - Hücre bölüneceği zaman histon denilen proteinlerin

Amplexikaul: Gövdeyi tamamen saran. Sapsız yapraklarda, yaprak tabanındaki kulakçıkların gövdeyi sarması.

Proboscis: Genellikle vücudun ön kısmında ve ağız yakınında bulunan, veya tamamen ağız yapısını teşkil eden hortum.

Biyotop: 1. Canlıların yaşamlarını sürdürmek için uygun çevresel koşullara sahip coğrafi bölgedir. 2. Organizmanın içinde yaşadığı karakteristik alan ya da