Fotoototrof Nedir? Fotoototrof Hakkında Kısaca Bilgi

Fotoototrof Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Fotoototrof:
Enerjilerini ışık enerjisinden, hücresel işlevlerinde gereksinim duyulan karbonu ise karbondioksitten elde eden bitki, alg ve bazı bakteriler gibi kendi beslek organizmalar.

 

Biyoloji Terimi Olarak Fotoototrof:
1. Enerjisini ışıktan ve karbonunu karbondioksitten elde ederek ihtiyacı olan organik besin maddelerini üretebilen canlılar.

2. Ototrof beslenen canlılar, karbon kaynağı olarak havadaki karbondioksit ve inorganik maddeleri kullanarak kendi besinini üretebilen canlılardır. Bu canlılar, besin üretirken kullandığı enerji türüne fotoototrof ve kemoototrof olmak üzere ikiye ayrılır.

Fotoototroflar klorofil pigmentine sahip canlılardır. Klorofil ışık enerjisinin soğrulduğu ve fotosentez işleminin gerçekleştiği yerdir. Karbondioksit ve su moleküllerinden ışık enerjisi ile oksijen ve besin oluşturulmasına fotosentez adı verilir. Yeşil bitkiler, mavi-yeşil algler, bazı bakteriler, öglena bu gruba örnek verilebilir.

 

Benzer Fen Bilimleri Terimleri:

Bowman Kapsülü: Nefronun ucunda, glomerulusu saran yarım küre şeklindeki bölüm.

Mutasyon: Canlılarda çevre şartlarıyla meydana gelen ve kalıtsal olan değişiklikler.

Yalıtkan Madde: Elektrik akımını iletemeyen maddeye verilen isimdir.

Çekirdek: Küre şeklinde olup genellikle hücrenin ortasında bulunur. Çift katlı zarla çevrilidir. Hücrenin yaşamsal faaliyetlerini sürdürür.

Vurmak: Elini veya elinde tuttuğu bir şeyi bir yere hızla vurmak.

Gök Bilim: Gök cisimlerinin konumlarını, hareketlerini, birbirine olan uzaklıklarının ölçülmesini, bunların fizik ve kimya bakımından yapılarını anlatan bilim, a